Expoziţia „Ludwig Angerer - revisited. Un vienez la Bucureşti 1853-1856“ la Galeria ICR Viena

Expozitia Ludwig Angerer - revisited Un vienez la Bucuresti 1853-1856  la Galeria ICR Viena

În perioada 26 octombrie – 15 noiembrie 2018, Galeria ICR Viena găzduieşte expoziția de fotografie „Ludwig Angerer - revisited. Un vienez la Bucureşti 1853-1856“, proiect organizat în parteneriat cu Muzeul Municipiului București. Vernisajul expoziției va avea loc în data de 25 octombrie, de la ora 19.00, cu participarea domnului dr. Adrian Majuru, director al Muzeului Municipiului București, istoric, jurnalist şi antropograf.

Pe 26 octombrie, ora 19.00, va fi proiectat filmul documentar despre „Fenomenul Lipscani“, difuzat cu subtitrare în limba germană.

Expoziţia „Ludwig Angerer - revisited. Un vienez la Bucureşti 1853-1856“ are la bază un concept creat special pentru capitala Austriei. Imaginile realizate de Ludwig Angerer vor fi prezentate în premieră la Viena şi vor fi expuse în oglindă cu fotografii contemporane ale aceloraşi locuri surprinse cu 150 de ani în urmă.

„Fotografia este o sursă inepuizabilă de informație. Interesul este fie unul de specialitate, având o paletă foarte largă de consumatori interesați (istorici, sociologi, antropologi, psihologi, medici etc), fie este atașat de pasiunea unor colecționari sau reprezintă dorința publicului larg de a cunoaște detalii ale unui trecut relativ recent.

Proiectul de față își propune să cartografieze geografiile umane ale mijlocului secolului al XIX-lea prin fotografiile realizate de vienezul Ludwig Angerer iar fotografiile sale dovedesc faptul ca hărțile care se suprapun nu aparțin exclusiv trecutului, ci mai ales unui prezent în desfășurare, care încearcă să definească o posibilă prognoză pentru un termen mediu.” (dr. Adrian Majuru)