Expoziţia „Imagini din Bucureştiul evreiesc”, la Fundaţia Judaica – Centrul Culturii Evreieşti din Cracovia

În perioada 10 noiembrie-15 decembrie 2016, Institutul Cultural Român de la Varşovia va prezenta expoziţia de fotografie intitulată Imagini din Bucureştiul evreiesc, la Fundaţia Judaica – Centrul Culturii Evreieşti din Cracovia.

Fotografiile expuse înfăţişează lăcaşuri şi obiecte de cult, imagini de epocă şi contemporane din vechiul cartier evreiesc, chipuri şi îndeletniciri specifice comunităţii evreieşti din Bucureşti, şi provin din albumul Imagini din Bucureştiul evreiesc, autoare Felicia Waldman şi Anca Ciuciu, publicat de Noi Media Print în 2011.

Expoziţia Imagini din Bucureştiul evreiesc face parte din programul special conceput de ICR Varșovia pentru a marca și evidenția preluarea de către România și deținerea în 2016 a președinției Alianţei Internaţionale pentru Memoria Holocaustului (International Holocaust Remembrance Alliance/IHRA). Pe parcursul anului 2016, expoziţia a fost itinerată la Muzeul Pojezierza Łęczyńsko-Włodawskiego din Włodawa şi la Sinagoga Pod Białym Bocianem din Wrocław.

Fundaţia  Judaica  Centrul Culturii Evreieşti ocupă un loc important în mozaicul cultural al Cracoviei. Având ca obiect de activitate păstrarea moştenirii evreieşti a oraşului Cracovia şi a memoriei prezenţei evreilor în aceste locuri, Centrul se doreşte a fi o adevărată platformă de dialog social. Instituţia are un bogat program cultural, constând în conferinţe şi seminarii, lansări de carte şi întâlniri cu scriitori,  proiecţii de filme, concerte - „Zilele muzicii lui Felix Mendelssohn" fiind un bun exemplu în acest sens - şi expoziţii.