Expoziția „Grafica Românească - 2013” la Muzeul Naţional de Artă al Moldovei din Chişinău

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău, în colaborare cu Filiala Grafică a Uniunii Artiştilor Plastici din România şi Muzeul Naţional de Artă al Moldovei din Chişinău organizează, pentru prima dată în Republica Moldova, expoziţia „Grafica Românească 2013”.

Evenimentul, aflat la a III-a ediţie în România, aduce laolaltă artişti profesionişti din întreaga ţară şi încearcă o radiografiere a stării graficii româneşti contemporane, tendinţele, tematica şi tehnicile folosite.

Deschisă tuturor genurilor, expoziţia valorizează atât creaţiile unicat, cât şi cele multiplicabile, facilitând astfel accesul la creaţia artistică a unui număr mai mare de iubitori de artă. Expoziţia reuneşte 61 de artişti din ţară și străinătate şi 92 de lucrări de grafică.

La vernisajul din 13 februarie, ora 15.00, au participat: curatorul expoziţiei Ioan Cuciurcă, preşedintele Filialei Grafică a Uniunii Artiştilor Plastici din România, Ioan Atanasiu, criticul de artă Adrian-Silvan Ionescu, ministrul culturii Monica Babuc, directorul ICR Chişinău, acad. Valeriu Matei, directorul Muzeului Naţional de Artă al Moldovei din Chişinău, Tudor Zbârnea.

Expoziţia va fi deschisă la Muzeul Naţional de Artă al Moldovei din Chişinău în perioada 13 februarie – 2 martie 2014.