Expoziția „Fragmentarium”, la ICR Viena

Institutul Cultural Român de la Viena prezintă expoziția „Fragmentarium” a duetului artistic Denisa Angheluță (RO) și Bruno Pisek (AT), în perioada 30 aprilie - 24 mai 2024, la sediul reprezentanței. Vernisajul expoziției va avea loc marți, 30 aprilie 2024, ora 19.00, în prezența artiștilor.

Expoziția „Fragmentarium” cuprinde 15 lucrări realizate cu medii diferite: desen, pânză, poezie / colaje de versuri pe pânză și va putea fi vizitată, de luni până vineri, în zilele lucrătoare, între orele 10.00-17.00.

Artiștii descriu expoziția astfel: „Lucrări? Luări de puls care își vorbesc, asta sunt frânturile de cuvinte, desenele, bucățile de pânză imprimate manual sau frunzele din expoziția Fragmentarium de Denisa Angheluță și Bruno Pisek. Preocupați de consubstanțialitatea dintre mesajul dialogului purtat și forma acestuia, cei doi artiști aduc împreună poezia și culoarea de nuc, introspecția și lipiciul de făină, neliniștea și cartonul. De la colaje la versuri pe pânză de in și până la mozaic, fragmentarul este aici tocmai elementul principal care strânge lucrările într-un tot coerent. Grăitoare este, de asemenea, împletirea limbilor română, germană și engleză, urmă vizibilă a multilingvismului din viața de zi cu zi a celor doi.”

Denisa Angheluță a studiat arta grafică la UNArte din București (licență + master). Prin Programul Erasmus+ a urmat și cursurile Universităților de Artă din Gdańsk și din Atena. Mediile sale de exprimare preferate sunt desenul, scrisul și cusutul. Pentru propriile lucrări își prepară de câțiva ani culori și materiale din: plante, pământ, ciuperci sau miere.

Bruno Pisek este autor și compozitor austriac, activ în domenii precum poezie sonoră, literatură, artă radio și performance. Multilingvismul din operele sale vine dintr-o atitudine deschisă către culturi diferite. Formele deseori interdisciplinare ale lucrărilor decurg din multiple straturi narative ce se dezvoltă continuu. O selecție a compozițiilor sale radio se găsește la: https://kunstradio.at/BIOS/pisekbio.html

Cei doi artiști au fost prezenți și în România, la Târgu Mureș, în perioada 6 - 20 aprilie 2024, cu expoziția „Ce mai putem înnădi?”, organizată cu sprijinul Forumului Cultural Austriac, București.

Vă rugăm să vă înregistrați participarea la vernisaj la adresa de e-mail uawg@rkiwien.at sau telefonic la +43 (0) 13191081.