Expoziția de pictură și grafică „Poduri de culoare” - ICR Tel Aviv

Institutul Cultural Român de la Tel Aviv, în colaborare cu Primăria din Piatra Neamț, Palatul Copiilor din Piatra Neamț și Primăria din Lod, va găzdui la sediu, în perioada 6 decembrie 2018 – 18 ianuarie 2019, expoziția de pictură și grafică „Poduri de culoare” semnată de tineri artiști din România și Israel.

Expoziția va cuprinde o serie de 20-25 de lucrări - picturi în ulei și acuarelă, grafică, realizate pe formate şi în tehnici diverse, care fac referire la oraşul în care tinerii artişti, cu vârste cuprinse între 11-18 ani, s-au cunoscut - Piatra Neamţ. Lucrările au ca teme principale edificii arhitecturale simbol, mărturii ale secolelor de artă, cultură, istorie şi tradiţii: Turnul-clopotniţă al Bisericii Sfântul Ioan Domnesc, Biserica, Muzeul de Artă, Muzeul de etnografie, Muzeul de Artă eneolitică Cucuteni, Primăria, Colegiul Naţional „Petru Rareş”, Piaţa Curtea Domnească, Biserica Trei Ierarhi, Teatrul Tineretului, etc.

Vernisajul expoziției a avut loc în data de 6 decembrie, ora 17:00, la sediul ICR Tel Aviv (Blvd. Shaul Hamelech nr.8, etaj 6, Beit Amot Mishpat).

Programul evenimentului:

Aprinderea lumânării de Hanukka

Introducere: Cleopatra Lorințiu, director adjunct ICR Tel Aviv

Crina Gogu Craiu, consilieră în cadrul Primăriei Piatra Neamț

Etgard Bittel, jurnalist

Shirley Segal, coordonatoare și curatoare a lucrărilor tinerilor israelieni

Cristina Petrariu, coordonatoare și curatoare a lucrărilor tinerilor români

Silvia Trăistariu, critic de artă

Expoziția este deschisă la sediul ICR Tel Aviv, B-dul Shaul Hamelech 8, etaj 6, Beit Amot Mishpat, de luni până joi între orele 09:00 - 17:00, vineri între orele 09:00 - 14:00, precum și în timpul evenimentelor la sediu organizate în această perioadă.