Expoziția de pictură „În artă prin diversitate” a artistului plastic Valeriu Jabinschi

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău în colaborare cu Filarmonica Națională „Serghei Lunchievici” din Chișinău organizează, pentru a marca Ziua Culturii Naționale, Expoziția de pictură „În artă prin diversitate” a artistului plastic Valeriu Jabinschi.

Vernisajul expoziţiei va avea loc pe data de 17 ianuarie 2019, ora 16.00, la Galeria Filarmonicii Naţionale „Serghei Lunchievici” din Chişinău.

Proiectul de promovare a artelor plastice românești, a fost lansat de ICR Chișinău, în colaborare cu Filarmonica Națională în anul 2016, când au fost realizate expozițiile tânărului sculptor ieșean Vlad Babcinețchi și cea a pictorului Anatol Lazarev. De asemenea, Pe parcursul anului 2017 au fost organizate 5 expoziţii de pictură ale artistilor plasici: Florentin Leancă, Anatol Danilișin, Eleonora Romanescu, Elvira Voloșin-Cemortan şi Sergiu Galben. În 2018, a fost vernisată expoziţia tinerilor artişti plastici Radu Negru şi Victor Frimu, Dumitru Balica și Pavel Obreja, a pictorului Ion Jabinschi și a pictorilor participanți la Simpozionul Butuceni 2018Colinele nemuririi.

Expoziția urmează să conțină 30 de lucrări (acuarelă, desen, ulei).