Expoziția de pictură „Acasă” semnată de artistul israelian Zeev Cohen, la sediul ICR Tel Aviv

Institutul Cultural Român de la Tel Aviv va găzdui, în perioada 10 mai – 29 iunie 2018, expoziția de pictură „Acasă” semnată de artistul israelian Zeev Cohen. Expoziția cuprinde o serie de 26 de lucrări - picturi în ulei și acuarelă, grafică, în stilul figurativ-realist al artistului, cu influențe din curentul abstract. Selecția de lucrări include peisaje din Israel, portrete și compoziții de natură statică. Printre motivele recurente și elementele preferate în creațiile artistului se numără marea, factor inspirat de perioada adolescenței, pe care artistul a petrecut-o în Ashkelon, și valiza, un motiv artistic utilizat frecvent în picturile lui Zeev Cohen și inspirat de imigrarea familiei sale în Israel.

Vernisajul expoziției va avea loc data de 17 mai, ora 19:30, la sediul ICR Tel AvivParticipanți: Zeev Cohen, artist, și Orna Ben Ami, renumită sculptoriță și jurnalistă israeliană.

Expoziția este deschisă la sediul ICR Tel Aviv, B-dul Shaul Hamelech 8, etaj 6, Beit Amot Mishpat, de luni până joi între orele 09:00 - 17:00, vineri între orele 09:00 - 14:00, precum și în timpul evenimentelor la sediu organizate în această perioadă.

Născut la Botoșani, Zeev Cohen a făcut aliya cu familia, în anul 1951, la bordul vasului „Transilvania”. În timpul serviciului militar, a activat și ca purtător de cuvânt al Forțelor Armate Israeliene. În 1971 și-a început activitatea la Societatea Israeliană de Transmisiune (Israel Broadcasting Authority) în funcțiile de reporter militar, inclusiv în perioada Războiului de Yom Kipur, trimis special la Knesset și crainic de știri la Radio Kol Israel, precum și editor al programului de știri și redactor al știrilor externe la Televiziunea Națională. A urmat cursuri de perfecționare și ateliere profesionale în domeniul picturii la Muzeul Israel, Școala de Arte condusă de pictorul israelian Israel Hirshberg, Centrul de Arte „Kubia” din Ierusalim, condus de artista Sigal Tsabri. Din anul 2015, urmează cursurile de artă organizate la Centrul de Pictură din Tel Aviv, sub îndrumarea artistului Ilia Gefter. Printre expozițiile la care a participat se numără iunie 2017 – Expoziție solo la Palatul Culturii din Modiyin, precum și numeroase expoziții colective.