Expoziția de fotografii „România: Evoluția” la ICR Beijing

ICR Beijing organizează Expoziția de fotografii „România: Evoluția” realizată de Agerpres, în perioada 29 iunie - 14 august 2018, la sediul ICR Beijing, Sala de Expoziție. Expoziția va fi reluată în perioada 15 septembrie – 15 noiembrie 2018.

În cadrul vernisajului expoziției, care va avea loc în data de 29 iunie 2018, va fi proiectat filmul documentar „Marea Unire - România, la 100 de ani” produs de Agerpres, și care va fi prezentat de doamna Marilena Stănescu, unul dintre realizatorii filmului documentar.

Expoziția de fotografie „România: Evoluție” cuprinde 40 de fotografii din arhiva istorică a agenției Agerpres, cele mai bune imagini realizate în ultimii ani de către fotoreporterii agenției, dar și imagini din arhiva agenției de presă Associated Press, care înfățișează personalitățile românesti. De asemenea, fotografiile din arhiva Agerpres reflectă viața cultural-artistică, economică, politică și sportivă a țării, dar și marile transformări și evenimente ce au avut loc de-a lungul timpului.

Documentarul reprezintă o radiografie firească şi serioasă a unor evenimente care au existat în trecutul țării noastre și aduce o valoare adăugată evenimentelor care i-au marcat pe români în 1918, şi nu numai atunci, ci de atunci încoace. Agerpres a mers pe urmele celor care au înfăptuit Unirea: în Basarabia, Bucovina de Nord şi Transilvania, iar urmaşii celor care au pus umărul la reîntregirea ţării deschid culisele celui mai important moment istoric. Protagoniştii documentarului, dar şi cu realizatorii acestuia,Mihuţ Năstăsache, Marilena Stănescu şi Sergiu Olteanu, au filmat pe teritoriul României, în Bucovina de Nord şi în Basarabia.

Evenimentul organizat de ICR Beijing în parteneriat cu Agerpres marchează Centenarul Marii Uniri, 100 de ani de existență și oferă pagini importante de istorie.

Fondată în 1889, Agerpres este Agenţia Naţională de Presă a României. Aceasta are rolul de a oferi informaţii echilibrate, cu caracter imparţial, şi de a fi principala sursă de informare pentru cetăţenii şi instituţiile din ţară, dar şi cea mai importantă sursă de ştiri despre România, în exterior. Din 1921, agenţia a avut o transmisie neîntreruptă de ştiri şi informaţii. Printre serviciile Agerpre se regăsesc: fluxurile de ştiri tematice, fluxurile de limbă engleză şi maghiară, serviciile şi arhiva de fotografie de presă, monitorizarea de presă, serviciile video şi multimedia, fluxul documentare, precum şi servicii de imprimare.