Expoziția de fotografie „Regina Soldat” - Ljubljana

Pe 10 iulie 2018, în curtea interioară a secularei Primării din Ljubljana (Slovenia), a avut loc vernisajul expoziției de fotografie intitulată „Regina Soldat”. Venită la ceas de Centenar, dar și în luna în care se împlinesc opt decenii de la moartea Reginei Maria a României, această expoziție a adunat la un loc, nu doar reprezentanți ai comunității românești din Republica Slovenia ci și reprezentanți ai Ambasadelor din Ljubljana, ai presei locale și numeroși turiști.

În prezența dnei Mateja Veble, coordonatoarea programelor culturale de la Primăria din Ljubljana și a reprezentanței Ambasadei României în Slovenia, dna Gabriela Constantinescu, curatorul expoziției, Anca Beatrice Todireanu, președintele Asociației România Culturală, a vorbit despre rolul important pe care l-a avut Suverana României, cu un veac în urmă, în timpul Primului Război Mondial, cât și în realizarea României Mari.

Găzduită în una din cele mai importante și vizitate clădiri istorice și culturale ale capitalei Slovene, (turnul cu ceas al acesteia fiind înscris în patrimonial UNESCO), Expoziția „Regina Soldat” se va bucura de un număr mare de vizitatori, pragul Primăriei fiind călcat zilnic, de peste 2000 de turiști, ea putând fi vizitată și noaptea,în perioada 10-24 iulie 2018, cât va sta expusă în capitala Sloveniei.

Acest proiect expozițional organizat de Institutul Cultural Român și Asociația România Culturală, în colaborare cu prestigioase Instituții din țară, va continua în tot acest an, urmând să fie prezent în numeroase și importante capitale din întreaga lume.