Expoziția de fotografie „Martori evrei ai unui secol românesc” la ICR Tel Aviv

Expozitia de fotografie Martori evrei ai unui secol romanesc la ICR Tel Aviv

În perioada 22 ianuarie - 28 februarie 2018, Institutul Cultural Român de la Tel Aviv, în colaborare cu Centropa, va găzdui o selecție de 15 lucrări din expoziția de fotografie ”Martori evrei ai unui secol românesc - fotografii şi poveşti din interviurile Centropa”. Evenimentul se va desfășura sub egida Zilei Internaționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului, vernisajul expoziției urmând a avea loc în data de 15 februarie 2018, ora 17:00.

Această expoziţie are la bază o cercetare începută în România, la Arad, în anul 1999, de Edward Serotta (fotograf, scriitor şi producător de film), directorul Centropa. Pornind de la filmul documentar a apărut ideea unui proiect de conservare pe suport digital a amintirilor şi fotografiilor comunităţilor evreieşti din Europa centrală şi de est.Expoziţia „Martori evrei ai unui secol românesc”, bazată pe fotografii de familie ale bătrânilor evrei din România, îşi propune să reconstituie viaţa evreiască aşa cum a fost înainte de al doilea război mondial, în timpul războiului şi după acesta până astăzi. Fiecare fotografie este însoţită de o scurtă poveste, spusă de membrii familiei rămaşi în viaţă sau chiar de cei din imagini.

Parteneri: Centropa, Centrul de Studii Ebraice “Goldstein Goren” al Universităţii Bucuresti, Asociaţia IDEE, Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România și Ministerul Federal pentru Afaceri Internaționale și Europene al Austriei.

Expoziția este deschisă la sediul ICR Tel Aviv, B-dul Shaul Hamelech 8, etaj 6, de luni până joi între orele 10:00 - 16:00, precum și în timpul evenimentelor la sediu organizate în această perioadă.

Mai multe informații despre Centropa: www.centropa.org