Expoziția de fotografie Istoria uniformei militare românești de la 1830 până în prezent, la Muzeul Militar din Tallinn

În data de 10 aprilie a.c., la Muzeul Militar din Tallinn – General Laidoner Museum va avea loc vernisajul expoziției de fotografie cu titlul Istoria uniformei militare românești de la 1830 până în prezent, proiect pregătit de ICR Varșovia împreună cu Ambasada României la Tallinn, în cadrul Programului dedicat Centenarului Marii Uniri.

Sub forma unor planșe de mari dimensiuni, cu texte explicative în limbile estonă și engleză, expoziția ilustrează toate etapele importante parcurse, începând din anul 1830, de uniforma militară românească, marcând schimbările ei majore. Planșele conțin importante fotografii de epocă, desene ale uniformelor vechi, o parte dintre ele realizate de pictorul polonez Tadeusz Ajdukiewicz. În anii’90 ai secolului al XIX-lea, artistul s-a stabilit în România, ca pictor de curte al regelui Carol al II-lea.

La vernisajul din 10 aprilie vor fi invitați atașați militari, membri ai corpului diplomatic, jurnaliști și reprezentanți ai comunității românești din Estonia.

Expoziţia, care a fost realizată de Institutul Cultural Român de la Varșovia în colaborare cu Serviciul Istoric al Armatei, Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I” din București și Direcția Informare si Relații Publice a MApN, va rămâne deschisă publicului din Tallinn până în data de 20 mai, urmând a fi itinerată în toamna acestui an şi în alte două orașe estoniene, Tartu și Rakvere, manifestările fiind înscrise în Programul dedicat Centenarului Marii Uniri.

În data de 20 mai, expoziția va fi introdusă în circuitul de vizitare al Nopții Muzeelor la Tallinn.