Expoziția de costume «ZESTREA BY LILIANA ŢUROIU», la Carnavalul de la Veneția 2017

Expozitia de costume ZESTREA BY LILIANA tUROIU, la Carnavalul de la Venetia 2017

Sâmbătă, 18 februarie 2017, începând cu ora 15:00, în Aula Magna a Ateneo Veneto din Veneţia (Campo San Fantin 1897), Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia şi  creart - Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie al Municipiului Bucureşti, în parteneriat cu VELA Spa şi Ateneo Veneto din Veneţia, organizează, în cadrul programului oficial al Carnavalului de la Veneţia 2017, deschiderea pentru public a expoziţiei de costume «Zestrea» din colecţiile designerului Liliana ŢUROIU.

«Zestrea» este un proiect ce se adresează persoanelor preocupate de cultură, tradiţie şi modă şi cuprinde o colecţie inspirată din costumul tradiţional românesc, un album de artă şi costum şi un film documentar. În colecţia «Zestrea», piese precum fota, ia, brâul sau ilicul sunt surse de inspiraţie pentru broderii moderne utilizate în creaţii vestimentare contemporane. Pe durata expoziţiei, stilista Liliana Ţuroiu va prezenta o serie de costume din propria colecţie, vestimentaţie care, printr-un exerciţiu de măiestrie, va conduce publicul în lumea modei contemporane româneşti.

Liliana Ţuroiu, designer vestimentar, lector universitar doctor în cadrul Universităţii Naţionale de Arte din Bucureşti, artist şi femeie de afaceri, este membru al Uniunii Artiştilor Plastici Profesionişti din România, preşedinte şi membru fondator al Fundaţiei Altum Studio Design. În cei aproape douăzeci de ani de carieră, a semnat colecţii de modă, prezentări dar şi expoziţii de artă, fotografie şi costum organizate atât în ţară, cât şi în străinătate, în Italia - Veneţia şi Milano; Franţa - Paris şi Lille; Germania - Düsseldorf şi Köln; SUA - New York; Grecia - Atena; Kazahstan - Alma-Ata; Bulgaria - Sofia; Ungaria - Budapesta. În anul 2015 a fost lansată colecţia «Zestrea» şi filmul documentar cu acelaşi nume. Arta şi rigoarea execuţiei se împletesc în acest concept cu respectul faţă de valoarea costumului tradiţional. De-a lungul timpului, creaţiile marca Liliana Ţuroiu au fost purtate la evenimente de prestigiu ce au avut loc la Palatul Versailles, Casa Albă, Teatro alla Scala din Milano, Bruxelles şi Cannes. Pentru alte informaţii despre artista Liliana Ţuroiu puteţi consulta site-ul www.lilianaturoiustudio.com.

Expoziţia, realizată cu sprijinul Institutului Cultural Român, va putea fi vizitată la Ateneo Veneto din Veneţia (Campo San Fantin 1897) în perioada 19-28 februarie 2017, în intervalul orar 10:00‒13:00 şi 14:00‒17:00. Intrarea este liberă. Evenimentul face parte din programul oficial al Carnavalului de la Veneţia 2017: http://www.carnevale.venezia.it/event/inaugurazione-della-mostra-la-dote-di-liliana-uroiu/?date=2017-02-18_15:00:00

 

Organizatori: Institutul Cultural Român, Institutul Român de Cultură și Cercetare Umanistică de la Veneția și creart - Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București

În parteneriat cu: VELA Spa, Ateneo Veneto și Primăria Veneției

Parteneri Media: VeneziaNews și Un ospite di Venezia