Expoziția „Dansul cu Neantul” al artistei Andreea Hriscu

În data de 2 aprilie 2016, la Sala de Expoziție a Institutului Cultural Român de la Beijing, începând cu orele 11.30, va avea loc vernisajul expoziției „Dansul cu neantul" semnată de către artista Andreea Hriscu.

Expoziția „Dansul cu Neantul" va cuprinde tablouri realizate cu ajutorul cernelii negre și a apei. Tablourile semnate de către artistă sunt întitulate sugestiv Studiul 1, Studiul 2, Studiul 3 etc. și semnifică dansul permanent cu necunoscutul, o încercare de a folosi necunoscutul și neprevăzutul și de a le controla. Artista își pune trăirile din subconștient pe pânză, cu cerneala neagră, încercând să le dea o formă, lăsând apoi apa, ca și element neprevăzut, să se combine cu cerneala și să le modifice forma.

Andreea Hriscu, absolventă a Universității de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu (UAUIM) din București, Departamentul de Arhitectură, Colegiul de Arhitectură, promoția 2006 și cu master RIBA la UAUIM București, este, în momentul de față, arhitect principal la Firma Rhinescheme GmbH din Beijing.

A lucrat ca interior designer la BLVD, a fost coordonator de proiecte, manager de echipă, architect designer la numeroase firme din Beijing, lansând proiecte în toată China: Studio Pei-Zhu din Beijing, Weifang Urban Exhibition Center, Xishuang Bana Theater, Jinjiang Cultural Center, Sijingshan Cultural Center, CNPC Technology Inovation Base, Yan An Grand Theater, French Pavilion Reconvertion Shanghai, West Group Arhitects din București.

A participat la „Internship at Project A01 Architects" Viena, Austria și „Internship - Architectural Draftsman, Arhi-Grup S.R.L.", București, România.

Artista este o tânără arhitect, ai cărei carte de vizită o reprezintă creativitatea și gândirea analitică.