Expoziţia „Cioran epistolar“ la Paris

Institutul Cultural Roman de la Paris în parteneriat cu Mediateca Maurice Genevoix şi Muzeul Literaturii Române din Bucureşti (MNLR) organizează în luna decembrie expoziţia „Cioran epistolar": reproduceri ale unor specimene de corespondenţă şi fotografii inedite Emil Cioran, din colecţia MNLR.

Exemplelor de corespondenţă din colectia MNLR li se alatură în expoziţie scrisori în limba franceză către Kenneth White şi specimene de corespondenţă cu Armel Guerne, semnate de Emil Cioran. De asemenea, în cadrul expoziţiei de la mediateca Genevoix din periferia pariziană Eaubonne va rula filmul documentar Cioran 1911-1995 de Bernard Jourdain, din seria Un siècle d'écrivains.

Cu ocazia expoziţiei, mediateca din Eaubonne şi-a completat colecţia cu volumul Cioran din prestigioasa colecţie franceză La Pleïade, publicat în noiembrie 2011. Cioran se alatură în această colecţie celor mai importanţi scriitori ai culturii franceze. «Biblioteca Pleïade» este o colecţie începută în 1931, care include în format « de buzunar » operele complete ale celor mai importanţi autori ai culturii franceze şi universale.

Expoziţia „Cioran epistolar" face parte din evenimentele dedicate centenarului Emil Cioran, 2011 şi va fi deschisă în perioada 6-31 decembrie 2011 la Mediateca Maurice Genevoix.