Expoziția „Când aveau 20 de ani. Impresii și Copilărie” la ICR. Lucrări inedite semnate de Florin Ciubotaru, Marin Gherasim, Ion Grigorescu, Christian Paraschiv și Bogdan Vlăduță

Expozitia Cand aveau 20 de ani Impresii si Copilarie la ICR Lucrari inedite semnate de Florin Ciubotaru, Marin Gherasim, Ion Grigorescu, Christian Paraschiv si Bogdan Vladuta

Luni, 31 august 2015, de la ora 19:00, la Institutul Cultural Român (București, Aleea Alexandru nr. 38) va avea loc vernisajul expoziției de pictură și grafică „Când aveau 20 de ani. Impresii și Copilărie“. Evenimentul este organizat de ICR în parteneriat cu Asociația Făuritori, în cadrul proiectului Contemporanii.
În cadrul expoziției vor fi prezentate lucrări inedite din copilărie-adolescență, dar și din perioada maturității, ale artiștilor Florin Ciubotaru, Marin Gherasim, Ion Grigorescu, Christian Paraschiv și Bogdan Vlăduță.
Lucrările realizate în perioada copilăriei sunt lucrări-mărturie provenite din nevoia de exprimare prin forme plastice, nu doar prin forme vorbite, ele fiind semințele operelor de maturitate. Iar operele de maturitate sunt dovadă că proba răbdării și a învățării limbajului plastic o trec doar artiștii care au vocație.

La vernisaj vor lua cuvântul Liviu Jicman, vicepreședintele ICR și Maria Pașc, curatorul expoziției. În deschiderea evenimentului, invitații speciali Diana Jipa (vioară) și Angelica Postu (pian) vor intepreta un fragment din lucrarea „Impresii din Copilărie“ de George Enescu.

Evenimentul expozițional „Când aveau 20 de ani. Impresii și Copilărie“ face parte din proiectul Bucureștiul Creativ, care se desfășoară în cadrul Festivalului Internațional „George Enescu“. Expoziția poate fi vizitată în perioada 31 august – 1 octombrie 2015, de luni până vineri, între orele 10:00-18:00, la sediul ICR ( Aleea Alexandru nr. 38).

________________________________
Contemporanii este un proiect inițiat și derulat de Asociația Făuritori care își propune valorizarea culturii românești actuale prin favorizarea actului de creație, abordat într-o perspectivă unitară cu creatorul. Proiectul Contemporanii are ca obiectiv organizarea şi susţinerea de activităţi artistice şi socioculturale: schimburi culturale internaţionale, tabere de pictură, expoziţii, pentru educarea sensibilităţii estetice a publicului.Mai mult informații la www.contemporanii.org
facebook.com/contemporanii