Expoziția artistului plastic Elvira Cemortan-Voloșin - „Rod sufletesc”

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău, în colaborare cu Filarmonica Națională „Serghei Lunchievici” din Chișinău, Centrul cultural ARTELIT și Galeria Europe's Art din Belgia, organizează o expoziție specială de pictură, a artistului plastic Elvira Cemortan-Voloșin.

Manifestarea se înscrie în planul de activități pregătit de ICR Chișinău în 2017 pentru a promova producția culturală românescă din Republica Moldova.

Elvira Cemortan-Voloșin s-a născut la 20 aprilie 1969 în orașul Soroca. În 1988, a absolvit Colegiul Republican de Arte Plastice „Alexandru Plămădeală” din Chişinău, urmând apoi cursurile, în perioada 1989-1995, Academiei de Muzică, Teatru şi Arte, Facultatea de Arte Plastice din Chişinău, Specialitatea Tapiserie, devenind lector universitar la această instituție de învățământ. În 2003, a devenit membru al Uniunii Artiştilor Plastici din Moldova, iar în anul 2014 devine membru UAP România, filiala Bacău. Lucrările Elvirei Cemortan-Voloșin au fost prezentate în mai multe galerii de artă din Europa și a fost distinsă cu premii la expoziţii de pictură din Republica Moldova, România şi Ungaria.

Numeroasele expoziţii o recomandă ca fiind una dintre cei mai importanţi artişti plastici din domeniu artei decorative din Chişinău.

Partener media: TVR Moldova, Radio Chișinău, Radio Datina

Expoziția este deschisă publicului în perioada 20.04.2017-18.05.2017

Evenimentul va avea loc la Filarmonica Națională „Serghei Lunchievici” din Chișinău pe data de 20 aprilie 2017, ora 16.00.