Expoziția artistului plastic Eleonora Romanescu – „Timpuri”

Expozitia artistului plastic Eleonora Romanescu - Timpuri Expozitia artistului plastic Eleonora Romanescu - Timpuri Expozitia artistului plastic Eleonora Romanescu - Timpuri Expozitia artistului plastic Eleonora Romanescu - Timpuri

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău în colaborare cu Filarmonica Națională „Serghei Lunchievici” din Chișinău, Centrul cultural ARTELIT și Galeria Europe's Art din Belgia vă invită în perioada 20 martie - 19 aprilie la expoziția de pictură, a artistului plastic Eleonora Romanescu. Manifestarea se înscrie în planul de activități pregătit de ICR Chișinăuîn 2017 pentru a promova producția culturală românescă din Republica Moldova.

Eleonora Romanescus-a născut la26 aprilie 1926 în satul Leușeni, județul Orhei.În 1949 a absolvitScoala de Arte Plastice "I. Repin", devenind apoi profesoară de desen la Școala Pedagogică din Orhei. Din 1957 a activat activat ca restaurator la Muzeul de Arta din Chisinau. În1958 a devenit membru al Uniunii Artiştilor Plastici din Moldova. Eleonora Romanescu a expus în marile galerii de artă ale lumii și a fost distinsă cu premii la expoziţii de pictură din R. Moldova şi România.

Eleonora Romanescu este un nume de referință în mediul artistic basarabean. În tablourile sale fidelitatea față de tradițiile și valorile artei clasice, față de temele consacrate se îmbină armonios cu tehnicile moderne ale picturii și compoziției, creând un stil propriu, inconfundabil.

Partener media: TVR Moldova, Radio Chișinău

Expoziția este deschisă publicului în perioada 20.03.2017-19.04.2017

Vernisajull va avea loc la Filarmonica Națională ”Serghei Lunchievici” din Chișinău pe data de 20 martie 2017, la ora 15.30.