Evenimente organizate de ICR „Mihai Eminescu“ de la Chişinău

Ziua Naţională a României în Basarabia
În contextul deschiderii Institutului Cultural Român „Mihai Eminescu" de la Chişinău, vor fi organizate mai multe evenimente care să marcheze Ziua României la Chişinău, Bălţi şi Cahul.

Concerte extraordinare susţinute de artişti de pe ambele maluri ale Prutului, la Chişinău, Cahul şi Bălţi

Leontina Văduva şi orchestra Filarmonicii „Serghei Lunchevici" din Chişinău, 26 noiembrie 2010 Binecunoscuta soprană Leontina Văduva va concerta pentru prima dată pe scena Filarmonicii din Chişinău. Recitalul va fi urmat de o recepţie oferită de Ambasada României la Chişinău, în prezenţa unor importante personalitaţi din Basarabia.

Concert susţinut de Orchestra Simfonică Europeană la Sala cu Orgă din Chişinău, 30 noiembrie 2010 Orchestra Simfonică Europeană, fondată de maestrul Cristian Florea, având în componenţă orchestra de coarde din Chişinău şi un grup de suflători ai Filarmonicii din Timişoara, va concerta pentru prima dată în Republica Moldova, cu sprijinul Primariei Generale a Municipiului Chişinău şi al Ambasadei României la Chişinău. De Ziua Naţională a României va fi interpretată Simfonia nr. 1 de George Enescu, lucrare a celebrului compozitor român care nu a mai fost orchestrată în Republica Moldova. Concertul va fi dirijat de maestrul Cristian Florea.

Concert Tudor Gheorghe la Palatul culturii din Cahul, 21 noiembrie 2010
Tudor Gheorghe va susţine concertul „Cavalerii felinarelor târzii", oferind publicului un regal muzical care va cuprinde melodii celebre din repertoriul a două legende ale muzicii interbelice: Zavaidoc şi Jean Moscopol. Tudor Gheorghe va fi acompaniat de orchestra Arkadia, care va evolua sub bagheta dirijorului şi orchestratorului Marius Hristescu şi de violonistul Dan Bozgan. Partener: Centrul ProEuropa din Cahul.
Concert Gheorghe Zamfir, acompaniat de Orchestra Iurie Borș, 21 noiembrie 2010. 
Gheorghe Zamfir, acompaniat de Orchestra Iurie Borș, va susţine un concert la Filarmonica Națională "Serghei Lunchevici" din Chişinău. Acesta este primul concert extraordinar din cadrul turneului care va cuprinde concerte la Bruxelles și Paris.
Concert Ducu Bertzi la Bălţi (Republica Moldova) şi Ismail (Ucraina), 18 şi 20 noiembrie 2010
Cântăreţul de muzică folk Ducu Bertzi, îndrăgit de publicul din Chişinău, va ajunge în luna noiembrie şi la Bălţi. În continuarea proiectelor ICR în sudul Basarabiei, după succesul caravanei culturale din luna mai 2010, artistul va concerta şi pentru românii din Sudul Basarabiei, la Ismail. Concertul face parte dintr-o serie de evenimentele proiectate de ICR pentru comunitatea românească din regiunea Odesa.

Contact: Direcţia Români din Afara Ţării, tel. 031 7100 615