Eveniment dedicat Marșului Memoriei de la Cluj la Auschwitz

Institutul Cultural Român de la Tel Aviv, în colaborare cu Asociația Sionistă din România, a organizat miercuri, 19 iunie 2019, ora 18:00, la sediul Institutului, un eveniment dedicat Marșului Memoriei de la Cluj la Auschwitz.

Marșul Memoriei de la Cluj la Auschwitz a fost organizat în luna mai 2019 de Asociația Sionistă din România, în parteneriat cu Federația Comunităților Evreiești din țara noastră și cu Fundația Caritatea şi a fost dedicat comemorării a 75 de ani de la deportarea și exterminarea evreilor din nordul Transilvaniei. Marco Maximilian Katz, directorul fondator al Centrului de monitorizare și combatere a antisemitismului din România și vicepreședinte al Asociației Sioniste din România, a susținut prelegerea Despre ediția 2019 a Marșului Memoriei de la Cluj la Auschwitz – concluzii și perspective.  De asemenea, a fost prezentat mesajul prof. Tiberiu Roth, președintele Asociației Sioniste din România.  Moderatorul discuțiilor a fost Cleopatra Lorințiu, director adjunct ICR Tel Aviv.

În cadrul evenimentului au fost proiectate fragmente video și fotografii de la ediția 2019 a Marșului Memoriei, realizate de Dr. Irina Airinei Vasile, cercetător și președinte al Asociației Anima Fori.