Eveniment – BERGMAN.100 în cadrul celei de-a 28-a ediții a FNT

Între evenimentele speciale organizate în perioada de desfășurare a Festivalului Național de Teatru se numără și cele dedicate centenarului Ingmar Bergman, serbat în întreaga Europă.

Pentru a marca 100 de ani de la nașterea celebrului regizor suedez, Festivalul Național de Teatru programează în ziua de 25 octombrie două evenimente speciale: spectacolul de teatru „Persona”, pus în scenă de Peter Kerek la Teatrul „unteatru” – inspirat din opera marelui cineast și un cine-concert cu proiecție de film mut, reunite sub titlul „Bergman.100”.

Spectacolul „PERSONA”, în interpretarea actrițelor Alina Berzunţeanu și Emilia Bebu, este realizat cu sprijinul Ambasadei Suediei din București / We are basca și este programat în cadrul Festivalului Național de Teatru joi, 25 octombrie, de la ora 20.00, pe scena teatrului unteatru (str. Sfinții Apostoli, nr.44).

Cel de-al doilea eveniment „Bergman.100” din cadrul Festivalului Național de Teatru este un Cine-concert care va avea loc în aceeași zi dedicată regizorului suedez – 25 octombrie, în sala Cinetic a HUB-ului FNT, începând cu ora 18:00. Este vorba de proiecţia filmului mut Körkarlen / Căruța Fantomă (Suedia, 1921), creat de un alt mare regizor de film scandinav: Victor Sjöström. Proiecția va fi acompaniată de un sound-design live creat de grupul Foley’Ala (București-Bruxelles), iar traducerea va fi asigurată de criticul de film Irina Margareta Nistor, invitat special al FNT.