EUNIC. O nouă ediție „EUROPA IN MUSICA” la Roma

Stagiunea muzicală a cluster-ului EUNIC Roma debutează miercuri, 30 septembrie 2020, ora 19:00, în Sala Academică a Conservatorului Santa Cecilia din Roma cu “Note d’archi dall’Europa, tradizione e cambiamento”, un concert susținut Orchestra de Coarde a Consevatorului de Muzică „Santa Cecilia” din Roma, dirijată de Maestrul Michelangelo Galeati.

În programul concertului organizat de Conservatorul de Muzică “Santa Cecilia” din Roma în parteneriat cu cluster-ul EUNIC Roma, vor fi incluse piese de Antonio Vivaldi, Max Richter, Benjamin Britten, Giacomo Puccini și Antonin Dvorák.

În conformitate cu reglementările sanitare în vigoare participarea publicului la eveniment va fi limitat și se va face pe baza unei rezervări prealabile la următoarea adresă de e-mail: segreteriadirezione@conservatoriosantacecilia.it, până la ora 12:00 a zilei de 30 septembrie 2020, indicând nume și prenume, cod fiscal, adresă și număr de telefon. Participanții vor trebui să se prezinte în mod ordonat la intrarea în sală, fără a crea aglomerări și sunt obligați să poarte mască pe întreaga durată a șederii lor în spațiile Conservatorului.

***

MICHELANGELO GALEATI (dirijor): violoncelist și dirijor, Michelangelo Galeati a absolvit Conservatorul „Rossini” din Pesaro, Academia Națională Santa Cecilia din Roma, DAMS – Discipline delle Arti, della Musica, e dello Spettacolo din cadrul Universității din Bologna, absolvent al secției de dirijat din cadrul Conservatorului Santa Cecilia – Roma, obținând și un Master despre limbajul anilor 900 la Universitatea Tor Vergata – Roma. Activitatea sa ca solist, dirijor și membru al grupului cameral “Polimnia Ensemble”, la purtat pe cele mai importante săli italiene (Sala Verdi –Milano, Accademia Santa Cecilia – Roma, Teatro San Carlo – Napoli, Filarmonica Laudamo – Messina, Nuova Consonanza – Roma, Teatro Paisiello – Lecce, Teatro dell’Opera – Sanremo, Maggio Musicale Fiorentino – Florența, Giovine Orchestra Genovese – Genova, Auditorium Fondazione Cariplo – Milano, Teatro Comunale – L’Aquila, Auditorium Parco della Musica – Roma și în străinătate în Franța, Marea Britanie, Portugalia, Elveția, Ungaria, Austria, Spania, Turcia, Finlanda, Japonia, Columbia, Germania, Canada, Lituania, Croația și Rusia. Din 2007 dirijează cu regularitate la Berlin Orchestra Berliner Syphonikern, efectuând, de asemenea, o lungă serie de turnee în China ca dirijor alături de Lior Shambadal. E profesor la Conservatorul Santa Cecilia din Roma, unde se ocupă de departamentul relații internaționale și programul Erasmus+.

Proiectul EUROPA IN MUSICA a fost inițiat în 2019 de Accademia di Romania in Roma și de Conservatorul de Muzică „Santa Cecilia" di Roma și organizat de membrii cluster-ului EUNIC Roma. Ediția din acest an este organizată de: Forumul Austriac de Cultură și Centrul Ceh – co-președinți ai cluster-ului EUNIC Roma,Institutul Bulgar de Cultură la Roma, Conservatorul de Muzică “Santa Cecilia” din RomaInstitutul Polonez la Roma, Accademia di Romania in Roma, Institutul Slovac din Roma și Institutul Cervantes la Roma. Partenerii Media ai proiectului EUROPA IN MUSICA 2020 sunt: Giornale Diplomatico, B in Rome, Abitare a Roma, Roma a Piedi, Italia a Piedi, Più Culture e Romeing.