EUNIC Londra este „Diplomat of the Year” la secțiunea diplomație culturală

La începutul săptămânii, s-au decernat la Londra premiile „Diplomat of the Year” („Diplomatul anului”), acordate de prestigioasa revistă „The Diplomat”, în urma votului comunității diplomatice din capitala britanică.

Premiul pentru diplomație culturală - inclus pentru prima dată în palmaresul celor 10 premii care răsplătesc cele mai importante contribuții la viața diplomatică londoneză - a fost adjudecat detașat de EUNIC Londra, asociația institutelor culturale străine din Londra.

Cuvintele de mulțumire au fost rostite de Dorian Branea, directorul ICR Londra, fost președinte al EUNIC Londra (2012-2014) și coordonatorul campaniei care i-a convins pe diplomații londonezi să recunoască asociației, cel mai mare cluster EUNIC din lume, „contribuția deosebită la cunoașterea culturilor țărilor reprezentate diplomatic în Marea Britanie”. Votul în favoarea EUNIC Londra, așa cum s-a exprimat chiar Venetia de Blocq van Kuffeler, redactorul-șef al revistei „The Diplomat”, a fost „covârșitor”.

Directorul ICR Londra a arătat că premiul, acordat chiar în anul în care EUNIC Londra împlinește 10 de ani de existență, onorează atât cele peste 30 de institute culturale și ambasade care formează cluster-ul EUNIC, cât și numeroșii parteneri britanici împreună cu care au fost derulate proiectele și programele realizate de acestea de-a lungul anilor; că el consacră EUNIC Londra drept cel mai important actor colectiv în mediul diplomației culturale din Marea Britanie; și, nu în ultimul rând, că premiul înseamnă o recunoaștere a valorilor și creativității europene, pe care EUNIC Londra le-a promovat și va continua să le promoveze.

ICR Londra este membru fondator al EUNIC Londra și a fost implicat, de-a lungul anilor, în majoritatea proiectelor și programelor permanente ale asociației, coordonând, printre altele, direct programul „Conferința internațională de diplomație culturală a EUNIC Londra”.

Discursul de mulţumire rostit de Dorian Branea, directorul ICR Londra: