EUNIC Bucureşti şi-a ales preşedintele


Pe 21 iulie s-a desfăşurat la sediul Institutului Cultural Român şedinţa EUNIC Bucureşti de alegere a preşedintelui şi a primului vicepreşedinte al acestei filiale.

Reprezentanţii institutelor culturale membre au ales în funcţia de preşedinte al filialei EUNIC Bucureşti pe doamna Monika Štěpánová, Directorul Centrului Ceh, iar în funcţia de vicepreşedinte pe domnul Jarosław Godun, Directorul Institutului Polonez. Durata mandatului de preşedinte este de un an, la încheierea perioadei funcţia fiind preluată de primul vicepreşedinte.

EUNIC (www.eunic-europe.eu) este reţeaua institutelor culturale naţionale din Europa şi a fost înfiinţată la Praga în 2006. În primăvara acestui an a avut loc şedinţa de constituire a EUNIC Bucureşti, din care fac parte: Consiliul Britanic, Institutul Francez, Institutul Goethe, Institutul Italian de Cultură „Vito Grasso", Centrul Cultural Ungar, Centrul Ceh, Institutul Polonez, Delegaţia Wallonie-Bruxelles şi Institutul Cultural Român.

La reuniunea de la Berlin (20-21 iunie 2008) a conducătorilor instituţiilor culturale membre ale organizaţiei EUNIC, reţeaua institutelor culturale din Uniunea Europeană, Horia-Roman Patapievici, preşedintele Institutului Cultural Român, a fost ales vicepreşedinte al acestui important organism cultural. H.-R. Patapievici va deţine timp de doi ani funcţia de vicepreşedinte al EUNIC, urmând ca în anul 2010 să devină preşedintele organizaţiei.

Contact media: Biroul de Presă al ICR, biroul.presa@icr.ro, tel: 031 71 00 625