Enesco Re-Imagined by Lucian Ban & John Hébert – cronica unui succes mondial

La aproape un an de la apariția albumului Enesco Re-Imagined, editat de casa de discuri Sunnyside Records, numeroasele recenzii elogioase din presa internațională de specialitate, precum și concertele susținute pe scene prestigioase din Europa și Statele Unite ale Americii confirmă succesul proiectului Enesco Re-Imagined al muzicienilor Lucian Ban și John Hébert.
New York Times, The Village Voice, All About Jazz, Jazz Times, New York Magazine, Les Dernieres Nouvelles du Jazz, All Music Jazz, All About Jazz Italia sunt numai câteva dintre publicațiile care au întâmpinat cu comentarii elogioase apariția albumului Enesco Re-Imagined, apreciind atât calitatea compozitiei și a interpretării cât și inițiativa excelentă de a aduce în atenția iubitorilor de jazz creația lui George Enescu.
(detalii în documentul atașat)

Institutul Cultural Român sprijină realizarea unui turneu în toamna anului 2011 şi care va include patru concerte, în Europa și în Statele Unite ale Americii: la Mayne Stage Theater, Chicago, SUA (pe 19 octombrie 2011), EDGEFEST Festival, Ann Arbor Michigan, SUA (pe 20 octombrie 2011), The Sage, Newcastle, Marea Britanie (pe 21 noiembrie 2011) şi la DeWerf, Bruges, Belgia (pe 22 noiembrie 2011).
Proiectul Enesco Re-Imagined, conceput în 2006, sub forma unui seminar, de către pianistul și compozitorul de jazz Lucian Ban, este o reimaginare contemporană, îndrăzneață, a câtorva dintre lucrările lui George Enescu, pentru o trupă extraordinară și iconoclastă de muzicieni de jazz din New York. Aflându-se la granița dintre muzica clasică, jazz, improvizație și muzica contemporană, trupa reorchestrează și reinterpretează pasaje din impresionantele opere ale lui George Enescu – de la Sonata nr. 3 pentru vioară și pian în caracter popular românesc la Simfonia a IV-a.

Albumul Enesco Re-Imagined a fost lansat la București, în septembrie 2010, în cadrul unui eveniment organizat de ICR, iar în luna noiembrie a aceluiași an a avut loc lansarea din Statele Unite, la Poisson Rouge, New York, un eveniment Sunnyside Records & ICR.

Lucian Ban – pian și reorchestrații
John Hébert / Drew Gress – contrabas și reorchestrații
Ralph Alessi – trompetă
Mat Maneri – violă
Andrew Bishop – saxofon
Albrecht Maurer / Joyce Hammann – vioară
Gerald Cleaver / Mark Ferber – tobe
Badal Roy – tablas


press kit