Emil Hurezeanu invitat de onoare la proiecția filmului „Război pe calea undelor” de Alexandru Solomon

Filmul documentar „Război pe calea undelor” în regia lui Alexandru Solomon va fi prezentat în prezența ambasadorului României în Italia, ES George Bologan și al prof. Rudolf Dinu, directorul ARR, pe 13 decembrie de la ora 18.00 la Accademia di Romania din Roma, avându-l ca invitat de onoare pe Emil Hurezeanu, ES ambasador al României la Berlin. Evenimentul este organizat cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la revoluția din decembrie 1989, de către Ambasada României în Republica Italiană, în colaborare cu Ambasada României în Republica Federală Germania și cu Accademia di Romania in Roma.

În calitatea sa de fost jurnalist la Radio Europa Liberă, dar și ca protagonist al fimului, Emil Hurezeanu va susține o alocuțiune inițială despre experiența sa din acea perioadă, iar la sfârșitul proiecției va răspunde întrebărilor publicului.

„Cold waves - Război pe calea undelor” realizat în 2007, 108', este un lungmetraj care spune povestea din culisele filialei românești a Radio Europa Liberă, cel mai crunt dușman al regimului Ceaușescu. Filmul povestește ce a reprezentat Radio Europa Liberă pentru România anilor ‘80, atât pentru cei care l-au ascultat în secret sau pentru cei care au lucrat acolo, cât și pentru oamenii regimului, care doreau să îl distrugă cu orice preț.

Evenimentul evidențiază responsabilitatea pe care o avem față de cei care au militat pentru democrație și s-au sacrificat pentru demnitatea poporului român și pentru readucerea destinului României la matca democrațiilor europene.

Proiecție în limba originală, cu subtitrări în engleză.