Editura germană Matthes & Seitz va publica romanul „Toate bufniţele“ de Filip Florian

Institutul Cultural Român din Berlin a prezentat romanul Toate bufnitele de Filip Florian la sediul Literaturhaus Berlin, în data de 14 mai 2014, avându-i ca invitați pe autor şi pe traducătorul său, Georg Aescht. În urma acestei seri literare, editura germana Matthes & Seitz, prezentă la eveniment, a decis să includă romanul lui Filip Florian în planul său editorial şi să publice cartea în traducerea lui Georg Aescht în 2015.

Este pentru a treia oară când această editură de renume din Germania publică un autor român, după Cuvinte din exil de Norman Manea şi Sexagenara şi tânărul de Nora Iuga. Editura Matthes & Seitz, specializată în publicarea de cărţi de literatură, ştiinţă şi eseu a fost înfiinţată în anul 1977 la Berlin şi numără în prezent câteva mii de titluri publicate.

Romanul Toate bufnițele de Filip Florian a apărut în 2012 la editura Polirom și a fost primit cu entuziasm atât de către public, cât și de critica de specialitate, obținând, printre altele, premiul pentru „Cea mai bună carte a anului”, la Gala Bun de Tipar, secțiunea „Beletristică”.

Seria de lecturi literare „O carte, două limbi” iniţiată de către ICR Berlin în cooperare cu Literaturhaus Berlin, va continua şi în toamna anului 2014, prezentând la Berlin şi alte creaţii recente, de vârf, ale literaturii româneşti, cu intenția programatică de a promova traducerea şi publicarea acestora în limba germană.