Editura Cartemma și ICR lansează cartea „Stejărel prinde rădăcini” de Anamaria Olaru, dedicată copiilor

Duminică, 21 iulie 2024, la ora 10.30,Editura Cartemma lansează cartea „Stejărel prinde rădăcini” de Anamaria Olaru, în cadrul cafenelei Seneca Anticafe. Evenimentul, organizat în parteneriat cu Institutul Cultural Român și Greenpeace România, este dedicat copiilor cu vârste cuprinse între 4 și 10 ani.

Cartea va fi prezentată sub forma unei povești în valiză, o metodă des folosită în Luxembourg, menită să dezvolte creativitatea și limbajul copiilor. După eveniment, copiii vor participa la un atelier de creație în lut.

Stejărel este un copăcel căruia îi este teamă să-și piardă frunzele, ghindele și prietenii odată cu schimbarea anotimpurilor. Mama lui este acolo pentru a-l ajuta să-și învingă frica prin fascinație, curiozitate și cântece. Scopul principal al cărții este de a-i ȋnvăța pe copii despre reziliență şi despre cum să-şi ȋnfrunte temerile, dând atenție naturii şi modului ȋn care aceasta se confuntă cu schimbările ei periodice.

Cartea este publicată înlimba română şiengleză şi este susținută de:

Anamaria Harangus, coordonatorulBiblioteca Prichindeilor din Belgia,

Printesa Urbana, autoare și blogger (printesaurbana.ro)

Maria Răducu, profesor de biologie

Marie Phillips, Consilier Integrativ și Psihoterapeut

Stefanie Vannieuwenhove, ecopedagog,CNB - Cercles des Naturalistes de Belgique

Autoarea cărții, Anamaria Olaru, a studiat şi s-a format profesional în Belgia. În prezent, coordonează colecțiile de cărți ȋn limba română din bibliotecile publice flamande din Bruxelles, organizând totodată evenimente pentru copii ȋn biblioteci şi ȋn cadrul şcolii europene din Bruxelles. Anamaria foloseşte metode pedagogice moderne şi interactive care atrag copii spre lectură şi natură şi ȋşi expune ideile ȋn blogul personalwww.natureandbooks.com.

“După ce am devenit mamă, scopul meu în viață s-a schimbat radical. Cu 12 ani de experiență în comunicare, am decis să-mi reorientez energia spre a îndemna tânăra generație să citească şi să cunoască cât mai multe despre mediul înconjurător. Dragostea pentru cărți şi natură, de la o vârstă fragedă, va dezvolta o busolă interioară pe care copiii noştri se pot baza întotdeauna atunci când se simt pierduți. Ca părinte, vă recomand să citiți această carte şi să oferiți copilului dumneavoastră şansa de a se îndrăgosti de natură şi de cărți cât mai curând posibil.“ (Anamaria Olaru – autor)

Cărțile pot fi achiziționate la sfârşitul evenimentului. Participarea este gratuită, cu ȋnscriere obligatorie la adresa natureandbooksforyou@gmail.com.