Ediție specială la Clubul Dramaturgilor. A 10-a premieră a stagiunii 2013-2014

Uniunea Scriitorilor din România, Filiala București - Dramaturgie, și Institutul Cultural Român, în colaborare cu Universitatea Hyperion București, Facultatea de Arte, prezintă a 10-a premieră a stagiunii 2013-2014 la Clubul Dramaturgilor.
Miercuri, 11 iunie 2014, ora 18, în Sala Mare a Institutului Cultural Român, în cadrul unei ediții speciale a Clubului Dramaturgilor, va avea loc spectacolul-lectură cu piesa „Pescăruşul” de Boris Akunin, în interpretarea masteranzilor de la specializarea Arta Actorului, an II.
Boris Akunin este pseudonimul literar al lui Grigori Skartisvili (n. 1956, la Tbilisi, Georgia). Autor de romane poliţiste, este cunoscut în Europa şi SUA, cărţile sale fiind traduse în peste 35 de limbi şi vândute în 18 milioane de exemplare.

Piesa „Pescăruşul” este o comedie poliţistă ce continuă acţiunea piesei lui A.P. Cehov, pornind de la premisa că Treplev nu se sinucide ci este asasinat.

Piesa nu a mai fost montată în România şi este în premieră pe ţară.

Realizarea spectacolului este coordonată de lect. univ. dr. Mihaela Triboi şi lect. univ. dr. Silvia Ciobanu. Spectacolul va fi urmat de discuții moderate de Horia Gârbea, președintele Filialei București-Dramaturgie a USR.

Partener Radio România Cultural. Intrarea liberă.