Duoul de jazz și muzică experimentală George Dumitriu și Sanem Kalfa, la Enjoy Jazz Festival Mannheim

Duoul de jazz și muzică experimentală George Dumitriu și Sanem Kalfa participă pe 10 octombrie 2019, de la orele 20.00, la Enjoy Jazz Festival Mannheim, unul dintre cele mai renumite festivaluri de jazz din lume, cu o istorie de peste 20 de ani. Cunoscuți pentru reprezentaţiile lor hipnotice de mare profunzime şi intensitate, Sanem Kalka (voce) și George Dumitriu (chitară, vioară), sprijiniți de ICR Berlin, vor interpreta în cadrul festivalului compoziții de pe cel mai recent album al lor. DANCE a apărut în 2018 și cuprinde un mix de muzică electronică, muzică tradiţională românească, turcească şi persană, căruia i se adaugă o notă melancolică braziliană. Cu peste 70 de concerte, un public de peste 20.000 de persoane, pe o perioada de 6 săptămâni, festivalul aduce pe scena din regiunea Heidelberg-Mannheim-Ludwigshafen, pe cei mai mari artiști de jazz dar și nume sonore din muzica clasică, jazz, hip hop, rock si electro.

Cu o intensă activitate concertistică, George Dumitriu este prezent ca violist, violonist, chitarist și compozitor pe scena europeană de jazz, muzică clasică și muzică improvizată. Absolvent la vioară al Conservatorului din București, unde a urmat și cursurile de jazz la clasa lui Mircea Tiberian, își continuă studiile concentrându-se pe chitară, în New York și în Olanda, iar actualmente este profesor de chitară jazz la Conservatorul din Amsterdam. Dumitriu a susținut turnee și concerte în săli prestigioase precum Konzerthaus (Berlin), Bimhuis, Muziekgebouw, Concertgebouw (Amsterdam), Porgy&Bess (Viena), Flagey Hall (Bruxelles). Colaborări importante: Ambrose Akinmusire, Peter Herbolzheimer, Dick Oatts, Michel Godard, Brussels Jazz Orchestra, Francesco Bearzatti, Benny Golson. George Dumitriu concertează frecvent pe scenele de festival împreună cu cântăreața Sanem Kalfa (câștigătoarea premiului Montreaux Jazz), Alex Simu Quintet, Kaja Draksler Octet, platforma music-theater I/O, Native Aliens și este membru fondator al Romanian Jazz Network.

Sanem Kalfa este o cântăreață de jazz din Turcia, care locuiește în prezent în Olanda. Aceasta și-a dezvoltat propriul stil muzical, îmbogățind sunetul jazz cu elemente din muzica tradițională turcească și balcanică. Kalfa este câștigătoarea concursului Montreaux Jazz Competition și a devenit celebră pentru compozițiile și aranjamentele muzicale în diferite limbi: turcă, portugheză, italiană și engleză.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=6&v=02yXw9ZHye4