Două scurtmetraje românești selectate în cadrul Festivalului de Animație REX

Festivalul de Animaţie REX, desfășurat la Stockholm, aflat în 2021 la cea de-a șaptea ediție, va avea loc în perioada 29 octombrie – 7 noiembrie 2021, la cinematograful Zita Folkets Bio (Birger Jarlsgatan 37, Stockholm). România va fi și în acest an prezentă la Festivalul de Animaţie REX, cu două scurtmetraje de animație. Ediția din acest an va fi completată și de un format online al festivalului, ce va da publicului de toate vârstele din Suedia posiblilitatea de a accesa cele mai noi scurtmetraje europene.

Programul de anul acesta al festivalului cuprinde o colecție variată de filme de acțiune și aventură, scurtmetraje experimentale și filme pentru copii, împărțite în categoriile: Families, Stop Motion, Warped Worlds, Walls, Studies, Grownups (15 +), REX for Kids I (7+) și REX for Kids II (5+).

Scurtmetrajele de animație românești selectate în cadrul festivalului sunt Cântec de leagăn de Paul Mureșan (2020) și Candy Can de Anton Octavian (2020). Împreună cu alte cinci animații europene, acestea vor putea fi vizionate, la categoria Grownups, marți, 2 noiembrie, de la ora 18:00, ora Suediei (zita 2) și joi, 4 noiembrie, de la ora 18:00 (zita 1). Biletele se pot achiziționa aici: https://zita.se/rex-animationsfestival-2021

Festival de Animație REX a fost înființat în 2015 la inițiativa EUNIC (European Union National Institutes for Culture). EUNIC este o rețea de institute europene și alte organisme naționale angajate în activități culturale, în afara granițelor sale naționale. Ediția din acest an este o colaborare între 13 institute și ambasade europene: Instituto Camões Stockholm, Institutul Finlandez, Goethe-Institut, Ambasada Greciei în Suedia, Institut français de Suède, Institutul Cultural Lituanian, Institutul Polonez din Stockholm, Institutul Cultural Român, Ambasada Elveției în Suedia, Ambasada Spaniei în Suedia și Instituto Cervantes, Centrul Ceh, Institutul Ucrainean în Suedia și Ambasada Austriei la Stockholm.

Participarea ICR Stockholm la ediția din acest an a Festivalului de Animație REX este realizată cu sprijinul Departamentului EUNIC din cadrul Institutului Cultural Român.

Mai multe informații despre program aici: https://rexanimation.se/2021_programme/ și aici: https://www.facebook.com/events/302428381694266?ref=newsfeed