„Două ore în România” prezentate publicului tânăr din Beijing

În data de 18 iunie 2018, la sediul ICR Beijing a avut loc evenimentul din cadrul seriei „Două ore în România”. Seria de evenimente „Două ore în România” este dedicată publicului tânăr, cuprinzând diverse prezentări despre țara noastră, ICR Beijing a inițiat această serie de evenimente încă din primul an de funcționare, fiind un succes. Cu această ocazie au fost prezenți la eveniment elevi din mai multe școli din districtul Chaoyang din Beijing.

În prima parte a evenimentului elevii au urmărit o prezentare despre România, unde pe lângă informații de interes general despre țara noastră (situare geografică, caracteristici ale reliefului, descrierea provinciilor istorice), participanți au avut ocazia să afle informații despre personalități marcante ale culturii române, monumente istorice și elemente specifice ale culturii române. La sfârșitul prezentării elevii au avut ocazia să pună întrebări. În a doua parte a evenimentului cinci dintre elevi au prezentat scurte momente artistice, prezentând cântece și dansuri, dar și povești din literatura chineză, împărtășind astfel cu partea română elemente specifice culturii chineze.

În a treia parte a evenimentului, având în vedere faptul că acesta a fost organizat în data de 18 iunie, când, conform calendarului lunar, a fost celebrată Sărbătoarea Bărcilor Dragon, partea chineză a pregătit zongzi, un fel de mâncare specific pentru această sărbătoare. La pregătirea zongzi au participat și reprezentanții ICR Beijing.

Seria de evenimente „Două ore în România” va continua pe tot parcursul anului.