„Două lozuri” la Săptămâna Limbilor de la Besançon

Doua lozuri la Saptamana Limbilor de la Besancon

25 septembrie, ora 20:00

Cinéma Victor Hugo

6 rue Gambetta, Besançon


Institutul Cultural Român de la Paris sprijină proiecţia filmului Două lozuri de Paul Negoescu, care va marca deschiderea Săptămânii Limbilor de la Besançon, ediţia 2017. Filmul va fi proiectat la cinematograful Victor Hugo, luni 25 septembrie, la ora 20:00.

 

Două lozuri, prin protagoniştii Dragoș Bucur, Dorian Boguță și Alexandru Papadopol, spune povestea comică a unor oameni disperați care recurg la soluția visată de noi toți atunci când avem nevoie de bani repede și simplu - Loto 6/49... Dar nepriceperea le va juca feste, căci, ca să câștigi la loto nu e de ajuns numai să cumperi bilet, și acesta să fie câștigător, ci să și știi să ai grijă de el, să nu-l rătăcești...

 

Săptămâna Limbilor de la Besançon este organizată în contextul celebrării Zilei Europene a Limbilor. Începând cu 2015, programul îmbină practicile lingvistice, cultura și filmul pentru a evidenția diversitatea lingvistică. Institutul Cultural Român de la Paris continuă şi anul acesta colaborarea cu Maison de l'Europe en Franche-Comté pentru promovarea cinematografiei româneşti, după ce anul trecut filmul Comoara de Corneliu Porumboiu a fost proiectat în deschiderea seriei de proiecţii de filme, bucurându-se de un mare succes.