Donau Lounge @ BOOKFEST 2015

În perioada 20-24 mai 2015, Institutul Balassi – Instiutul Maghiar din Bucureşti va fi prezent la Salonul Internaţional de Carte BOOKFEST cu proiectul DONAU LOUNGE în Cafeneaua Bookfest şi Clubul Şoriceilor din Bookfest. În cadrul proiectului vor fi organizate evenimente literare, culturale şi programe pentru copii.

DONAU LOUNGE din Bucureşti este un proiect derulat în colaborare de Danube Cultural Cluster, Institutul Maghiar din Bucureşti, Institutul Cultural Român şi Forumul Cultural Austriac din Bucureşti. Proiectul DONAU LOUNGE este realizat cu sprijinul Fondului Cultural din Ungaria (NKA).

Invitaţi din ţări dunărene (Ungaria, Austria, Bulgaria, România) aşteaptă publicul bucureştean cu lecturi publice, mese rotunde, un atelier pentru copii şi cu un panou de post-it-uri pentru cugetări dunărene.

Proiect lansat la iniţiativa Institutului Balassi – Collegium Hungaricum din Viena, DONAU LOUNGE, prezentat la Bookfest de Institutul Balassi – Institutul Maghiar din Bucureşti, aduce în centrul atenţiei conexiunile culturale din spaţiul dunărean, propunându-şi consolidarea colaborării culturale dintre ţările riverane. Această platformă de colaborare este cel mai important proiect al Clusterului Cultural Dunărean (Danube Cultural Cluster) de până acum, fiind armonizat cu Strategia UE pentru Regiunea Dunării. Conţinutul şi imaginea lounge-ului au un scop comun: mai mult dialog, mai multă toleranţă şi mai multă colaborare prin cultură în Regiunea Dunării.


Atașat, programul evenimentelor.