Doi fotografi români, invitați la Festivalul Internaţional de Fotografie de la Łódź -Polonia

În perioada 9-26 iunie, la Łódź se va desfăşura Festivalul Internaţional de Fotografie „Fotofestiwal”. Institutul Cultural Român susține participarea fotografilor Irina Dora Măgurean și Sebastian Vaida.

Fotofestiwal este unul dintre cele mai importante evenimente fotografice din Europa Est-Centrală și a fost declarat: „cel mai bun eveniment fotografic al anului”, într-un clasament realizat de portalul Fotopolis și Digital Camera Polska.

Peste 50 de expozanți din diverse colțuri ale lumii, întâlniri cu profesioniști, analize de portofolii, ateliere și prezentări de diapozitive atrag an de an la Łódź mii de vizitatori.

PHOTO-MATCH, secțiunea la care sunt invitați Irina Dora Măgurean și Sebastian Vaida, reprezintă formula tradițonală de analiză de portofoliu. În noua formă inovatoare a prezentării portofoliilor, atât fotografii cât și experții vor avea posibilitatea, în prima zi a programului, să își prezinte profilul și domeniile de interes în sfera fotografiei în fața publicului prezent. A doua zi este rezervată întâlnirilor individuale între creatori și experți, și unii și alții având posibilitatea să aleagă partenerii de discuție.

Participanții pregătesc expoziții care analizează cele mai interesante teme ale fotografiei contemporane. Alături de interpretările curatoriale pot fi văzute expoziții individuale și prezentările finaliștilor premiului Grand Prix Fotofestiwal. Caracterul unic al Fotofestiwal este dat de evenimentele conexe, spațiile de desfășurare și, înainte de toate, de publicul aflat permanent în căutarea unor noi experiențe.

Principalul organizator al Festivalului este Fundaţia pentru Educaţie Vizuală, fondatoare a Photo Festival Union (asociaţie care reuneşte festivalurile europene de fotografie), iar Fotofestiwal este membru al Festival of Light – organizaţia similară la nivel mondial.