Documentarul „Nasty” participă la Festivalul Internațional de Film de la Karlovy Vary, cu sprijinul ICR Praga

Documentarul „Nasty”, regizat de Tudor Giurgiu, Cristian Pascariu și Tudor D. Popescu va fi proiectat în categoria «Horizons» a celei de-a 58-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Karlovy Vary, care se desfășoară în perioada 28 iunie – 6 iulie 2024.

„Lucrăm de cinci ani pentru acest proiect, timp în care am descoperit arhive impresionante despre cariera și viața lui Năstase și am avut șansa să discutăm cu superstaruri ale sportului, oameni care au fost profund influențați de el. Cred că, în final, eforturile noastre se vor vedea pe marele ecran – un portret al unui personaj complex, mereu surprinzător, greu de definit, care a făcut istorie și pentru România, dar și pentru tenis”, a declarat regizorul Tudor Giurgiu.

Programul proiecțiilor documentarului „Nasty” în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Karlovy Vary este următorul:

Vineri, 28 iunie, ora 20. 00 – Cinema B (156)

Marți, 2 iulie, ora 19.30 – Pupp (5P5)

Vineri, 5 iulie, ora 10.30 – Congress Hall

La proiecția de marți, 2 iulie 2024 care va avea loc la Cinema Pupp, vor fi prezenți, cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Praga, pentru a dialoga cu publicul, cei trei regizori ai lungmetrajului.

În 1972, Ilie Năstase a câștigat primul său US Open și a ajuns în finala Cupei Davis și a Wimbledonului. O combinație irezistibilă de talent, excentricitate și umor au făcut din Nasty, porecla pe care i-a dat-o presa un veritabil showman admirat de fani, comentatori, dar și de alți sportivi. După Năstase, tenisul nu a mai fost la fel.