Documentarul Dacia, dragostea mea/My Beautiful Dacia proiectat la Holon

ICR Tel Aviv anunță proiecția filmului documentar Dacia, dragostea mea / My Beautiful Dacia, scenariul și regia: Ștefan Constantinescu și Julio Soto, la Cinemateca din Holon (Israel), joi, 13 decembrie 2012, ora 20.30. Evenimentul este organizat în cadrul expoziției „Common Roots. Design Map of Central Europe”, deschisă la Muzeul Designului Holon. Filmul va fi prezentat de Galit Gaon, curatorul șef al muzeului.

Documentarul prezintă unul dintre obiectele emblematice ale perioadei comuniste, mașina Dacia, produs relevant pentru istoria designului din perioada 1945-1989, exemplificată în expoziția de la Holon prin diverse obiecte produse în perioada respectivă, precum și prin texte de catalog.

În anul 2010 filmul Dacia, dragostea mea a fost distins cu premiul doi la Festivalul de Film Documentar de la Madrid, și cu titlul de cel mai bun film internațional la Festivalul DocsDF Mexico. Până acum, pelicula a fost difuzată de prestigioase televiziuni europene: TV3 Catalunya, Channel 4 (UK), SVT (Suedia), MDR-ARTE (Germania), TVR (România),YLE (Finlanda), TVS (Slovenia), RSI (Elveția), Planéte.

Ștefan Constantinescu, unul dintre cei mai cunoscuți artiști ai generației sale, abordează diverse tehnici și medii de exprimare artistică. În anul 2009 a reprezentat România la Bienala de la Veneția, împreună cu alți artiști români. În septembrie 2009, cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Tel Aviv, Ștefan Constantinescu a prezentat expoziția „Epoca de Aur” la Gal-On Art Place, precum și filmele Troleibuzul 92 (8 min, 2009) și The Passage (62 min, 2005) la Centrul de Artă Contemporană – CCA din Tel Aviv.

Mai multe detalii despre expoziția „Common Roots. Design Map of Central Europe”, pe site-ul ICR Tel Aviv.