„Divorț în direct”, cea mai nouă premieră a Teatrului Tudor Vianu, la ICR - EVENIMENT AMÂNAT

Reprezentația cu piesa Divorț în direct de Horia Gârbea, programată pentru joi, 12 iunie, se amână pentru o dată care va fi comunicată ulterior. Organizatorii își cer scuze pentru inconvenientele provocate de această reprogramare.

Spectacolul este cea mai nouă premieră a Teatrului „Tudor Vianu” și ultima din această stagiune.

Comedia Divorț în direct a fost scrisă în anul 2005 și a făcut parte din volumul omonim, apărut la Editura Palimpsest în același an (nominalizare la Premiile USR - 2005).

Sandu și Mirabela Niță își deschid un post privat de televiziune, de cartier, la domiciliu. Sunt asaltați imediat de diferți inși dornici de notorietate și amatori de comentarii în direct. Un pretins coleg din tinerețe al lui Sandu, care îl ia de fapt drept altul, îl convinge că ratingul poate fi sporit printr-un „divorț în direct” și se implică nepoftit în organizarea programului TV. Comedia crește exponențial cu fiecare minut de transmisie, telespectatorii se implică, pasionați, dar totul se termină tragic.

Cu: Marius Bodolan, Gabriela Munteanu, Mihai Răducu. Regia: Cosmin Alexandru Purice. Directorul teatrului: Mircea M. Ionescu.
Intrarea liberă. Spectacolul este susținut de Institutul Cultural Român.

„Comicul lui Horia Gârbea e satiric absolut şi fără menajamente. Hazul se naşte din supralicitarea metodică a banalului până la suprasaturaţie, care exclude orice filozofie, pedanterie. Spectacolul e dinamic şi fulminant. Tânăr şi foarte talentat, regizorul Cosmin Alexandru Purice a izbutit să realizeze în numai zece repetiţii un spectacol original, omogen, exploziv şi foarte comic, cu maximă cursivitate.” (Dinu Grigorescu - Luceafărul de dimineață)