Diversitatea culturală, sărbătorită la Festivalul Francofoniei organizat în Polonia

Ca în fiecare an în luna martie, Festivalul Francofoniei este dedicat în Polonia diversității culturale și cuprinde un spectru larg de evenimente, precum proiecții de filme, întâlniri sau spectacole literare, concursuri oratorice. O parte importantă a programului este Festivalul de Film Francofon, din perioada 18-25 martie 2022, care se va desfășura pe platforma Ninateka.

Pe parcursul acestei săptămâni publicul poate urmări gratuit șapte filme selectate de organizatorii Festivalului: Ambasadele Irlandei, Canadei, Elveției, Institutul Cultural Român de la Varșovia, Oficiul Wallonie-Bruxelles și Institutul Francez din Polonia. Filmele pot fi vizionate aici: https://www.institutfrancais.pl/pl/wydarzenia/festiwal-filmow-frankofonskich-w-ninatece-8212

Institutul Cultural Român de la Varșovia participă la Festivalul Francofoniei în perioada 1-31 martie 2022 cu lungmetrajul „Două Lozuri”, în regia lui Paul Negoescu.

Festivalul Francofoniei este un eveniment interdisciplinar, organizat de instituții care împărtășesc limba franceză sau care au legătură cu Francofonia din Polonia: ambasade și institute culturale ale statelor francofone, instituții franceze și centre polono-franceze, precum școli și universități.