Distincții pentru promovarea muzicii și spiritului enescian în lume

Distinctii pentru promovarea muzicii si spiritului enescian in lume

Institutul Cultural Român a oferit mai multor personalități disctincții pentru merite deosebite în promovarea muzicii și spiritului enescian.

Ceremonia a avut loc duminică, 8 octombrie 2017, la Sinaia, în cadrul manifestărilor dedicate deschiderii seriei de evenimente Luna Enescu la ICR”, în prezența publicului iubitor al muzicii lui George Enescu și a numeroase personalități din mediul diplomatic, academic şi cultural din România și din străinătate.

Excelența Sa, doamna Michèle Ramis, a primit distincția pentru susținerea și promovarea culturii române, acordată Ambasadei Republicii Franceze la București.

Au fost acordate distincții speciale pentru promovarea muzicii și spiritului enescian în lume violonistului Ștefan Tarara, pianistului Mihai Ritivoiu, pianistei Anne Billant, violonistei Mirana Tutuianu și violoncelistului Marin Cazacu, care au și prezentat un program muzical în cadrul evenimentului „Luna Enescu la ICR”, desfășurat la Sinaia.

Distincția de Onoare „pentru excepționala activitate de promovare a muzicii și spiritului enescian în lume” a fost acordată (post-mortem) domnului Viorel Cosma, muzicolog, profesor, lexicograf și critic muzical prestigios. Aceasta a fost primită de familia sa, prezentă la Sinaia, doamna Coralia Cosma, soția regretatului enescolog, și fiica sa, doamna Maria Roxana Cosma.

Distincția de Onoare a fost adresată și domnului Timothy Walker, director executiv şi artistic al London Philharmonic Orchestra, cel care a deschis noul sezon al Filarmonicii londoneze din acest an, cu opera „Oedipe” în variantă de concert.

Festivalul Internațional „George Enescu” și Orașului Sinaia, localitate legată profund de omul Enescu și opera sa, au primit, de asemenea, distincții de onoare.