Directorul ICR Beijing la Festivalul de literatură din Maotai, China

Constantin Lupeanu, directorul ICR Beijing, a participat la Festivalul de literatură din Maotai, localitate din provincia Guizhou din sud-vestul Chinei, desfășurat în perioada 25 - 28 octombrie 2015.

Evenimentul, organizat de Uniunea Scriitorilor din China și revista chineză Poezia, a avut ca temă „Poezia și alcoolul“, localitatea Maotai fiind cunoscută pentru fabricarea băuturii cu același nume, produsă din sorg și apa unui izvor de munte.  Festivalul a marcat și aniversarea unui secol de la prima medalie internațională de aur primită de băutura maotai, în 1915. Au fost prezenți circa 50 de scriitori chinezi și 12 străini.

Constantin Lupeanu a citit în limba română poezia „Marea Neagră și paharul meu cu vin“, lectura fiind însoțită de traducerea în limba chineză, proiectată simultan pe un ecran, de un fundal muzical cuprinzând cântece populare cântate de Maria Tănase, precum și de imagini reprezentative din România. Directorul ICR Beijing a susținut, de asemenea, o expunere despre limba și cultura română și a prezentat activitatea ICR Beijing, atât pentru publicul de câteva sute de persoane al festivalului cât și în cadrul unor interviuri acordate posturilor radio și tv locale.