Dezbatere în seria PRO ŞI CONTRA: Există o tradiţie a modernităţii româneşti?

Marţi, 22 septembrie 2009, de la ora 18.00, la Institutul Cultural Român (Aleea Alexandru 38) va avea loc dezbaterea cu titlul „Există o tradiţie a modernităţii româneşti?". Întâlnirea, organizată de Institutul Cultural Român în parteneriat cu Fundaţia Calea Victoriei, porneşte de la întrebări precum: este modernizarea, în România, un proces, sau o sumă de începuturi fără legătură între ele? Poate fi conservatorismul înţeles ca o strategie de modernizare? Care sunt marile reuşite şi marile eşecuri ale modernităţii româneşti?
Dezbaterea – desfăşurată în cadrul programului Pro şi contra la ICR – va fi moderată de Ştefan Vianu. Participanţi: Horia-Roman Patapievici, Ioan Stanomir, Caius Dobrescu, George Ardeleanu. 
Pro şi contra la ICR
este un program de dezbateri organizat de Institutul Cultural Român, care are ca valori centrale onestitatea interogativă şi curajul dezacordului cordial, şi care îşi propune să promoveze eleganţa intelectuală ca instrument de cunoaştere într-un mediu public devenit tot mai străin de aceste opţiuni. Programul este coordonat de Sorin Cucerai.

Accesul publicului este liber.

Contact media: Serviciul de presă al ICR, e-mail: biroul.presa@icr.ro, tel 031 7100 622