„Despre oameni și melci” în Ciudad de Mexico

 Despre oameni si melci in Ciudad de Mexico

Anul acesta, Institutul Cultural Român va susține, în premieră, în colaborare cu Ambasada României în Statele Unite Mexicane, participarea românească la Ciclul de Film Francofon din Ciudad de Mexico, în perioada 16-20 martie la Institutul Francez al Americii Latine.

Sâmbătă, 18 martie, la ora 17.00, în sala Le cinéma, din cadrul Institutului Francez al Americii Latine (C/Río Nazas nº 43, colonia Cuauhtémoc, Ciudad de México) va avea loc proiecția filmului Despre oameni și melci, în regia lui Tudor Giurgiu.

Actiunea este plasată la Câmpulung Muscel în anul 1992. Fabrica de maşini ARO a dat faliment şi urmează să fie privatizată într-o săptămână. Va fi cumpărată de o companie franceză care intenţionează să o transforme într-o crescătorie de melci. Dintre cei 3000 de muncitori pe care fabrica îi are în prezent, doar 300 îşi vor păstra locul de muncă. George Petrescu, liderul de sindicat (soţul Anei, tatăl lui Viorel) trăieşte cu o sumă modică lunară, la fel ca toţi ceilalţi muncitori din oraş. Neputând să doarmă, într-o noapte, vede o reclamă la televizor despre o bancă de spermă care plăteşte 50 dolari pentru fiecare donaţie. Aşa îi vine ideea nebunească de a salva fabrica şi locurile de muncă ale colegilor săi. Dacă 1000 dintre muncitori îşi vând sperma timp de o săptămână, ar putea strânge suficienţi bani pentru a salva fabrica de la faliment. Aşa, ar putea să dea din nou drumul la producţie şi toată lumea ar avea din nou de lucru.

Despre oameni și melci

2012 / România / 93 min. / Ficţiune

Regie: Tudor Giurgiu

Scenariu: Ionuț Teianu

Imagine: Vivi Drăgan Vasile

Montaj: Niţei Chivulescu

Sunet: Florin Tăbăcaru, Cristian Tarnoveţchi, Cristinel Şirli

Producător: Oana Giurgiu, Libra Film

Cu: Monica Bârlădeanu, Andi Vasluianu

Detalii despre tarife și condițiile de acces pe pagina Le Cinema: https://www.lecinema.mx/