Despre dans și teatru la „Academia de Management Cultural”

Programul „Academia de Management Cultural”, organizat pentru al patrulea an consecutiv de Goethe-Institut, în parteneriat cu ONG-ul cultural Colectiv A din Cluj Napoca și membrii clusterului EUNIC Romania, se va desfășura online în perioada 27 iulie - 1 august 2020.19 participanți din România și Republica Moldova au fost selectați în urma unui apel deschis, ei vor beneficia, timp de 1 săptămână, de sesiunile de formare online susținute de diverși formatori și specialiști internaționali invitați în cadrul programului.Anul acesta proiectul a fostreinventat în contextul COVID-19, fiind axat pe dans și teatru. Workshop-ul are ca scop sprijinirea celor din artele performative prin transferul de know-how și metodologii necesare pentru a-și continua activitatea și în perioada pandemiei.

Institutul Cultural Român, prin Biroul Eunic, estepartener al proiectului încă de la prima ediție. Anul acesta ICR va susține prezența următorilorspecialiști români (formatori, actori,regizori de teatru,performeri, moderatori, teoreticieni):Oana Mateescu, Ilinca Manolache & Daniel Popa, Oana Hodade & Lucia Marneanu, Peca Ștefan, Iulia Popovici, Adriana Gheorghe, Ovidiu Țichindeleanu. Specialiștii români au fost selectați de Miki Braniște, curatoarea programului.

Pe lângă laboratorul digital de o săptămână dedicat exclusiv participanților selectațiprin apel, Academia de Management Cultural va găzdui, de asemenea, trei discuții publice online, deschise publicului larg, în 27, 29 și 30 iulie.Prima discuție publică, intitulată Dileme etice în lumea artei contemporane: provocări pentru artiști, curatori și manageri culturali, va avea locluni, 27 iulie, ora 19.00,fiindadresată tuturor celor interesați de arta contemporană. La discuție, este invitată Milena Dragićević Šešić,Head of the UNESCO Chair in Cultural Policy and Management la Universitatea de Arte din Belgrad. Evenimentul este moderat de Vava Ștefănescu, manager Centrul Naţional al Dansului Bucureşti. Dezbaterea poate fi urmărită live stream pe pagina de Facebook-ul a Goethe-Institut.

Mai multe informatii:Cultural Management Academy 2020