Deschiderea oficială a Programului de tabere „ARC“

Marți, 8 iulie 2013, a avut loc la Sulina (jud. Tulcea) și Poina Pinului (jud. Buzău) deschiderea oficială a Programului de tabere „ARC”, destinat românilor de pretutindeni, organizat de Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni (DPRRP) din cadrul Ministerului Afacerilor Externe în colaborare cu Ministerul Tineretului şi Sportului, Institutul Cultural Român şi Palatul Naţional al Copiilor din Bucureşti. Manifestare de tradiţie a DPRRP programul „ARC” reuneşte tineri români din afara graniţelor. Programul urmăreşte aprofundarea cunoştinţelor despre cultura română, promovarea educaţiei şi a comunicării în limba română, facilitarea accesului la valorile patrimoniului românesc şi familiarizarea românilor de pretutindeni cu specificul românesc.

Ediția din acest an, desfășurată în perioada 8 iulie-12 august 2013, în serii consecutive de câte şase zile, la Centrele de Agrement pentru Tineret de la Sulina şi Poiana Pinului, reunește peste 2000 de elevi, studenţi şi profesori însoţitori.

La deschiderea de la Sulina au fost prezenți Alina Hagima, director general DPRRP, Horia Teodorescu, preşedinte Consiliul Județean Tulcea; Simion Lucian- Eduard, prefectul județului Tulcea; Hadrian Mateescu, secretar general, Institutul Cultural Român; Alina Cazanacli, director, Ministerul Tineretului si Sportului; Liviu Urlih, director, Direcţia Judeţeană de Tineret şi Sport, Tulcea; Daniela Dragomir, director adjunct, ICR Tulcea.

La deschiderea de la Poiana Pinului au participat Stejărel Olaru, secretar de stat pentru românii de pretutindeni la Ministerului Afacerilor Externe, Augustin Ioan, subsecretar de stat, Ministerul Tineretului și Sportului, Valentina Duminică, secretar de stat pentru învăţământul preuniversitar, Ministerul Educaţiei Naționale și Irina Cornișteanu, director general al Direcției Generale Cooperări Exerne a Institutului Cultural Român.

Sursa foto: facebook.com/tabara.sulina