Daniel D. Marin la festivalul internațional de poezie şi arte vizuale „Congiunzioni”, la Veneția

Daniel D Marin la festivalul international de poezie si arte vizuale Congiunzioni, la Venetia

Evenimentul principal al festivalul internațional de poezie și arte vizuale „Congiunzioni”, aflat la a doua ediție, după cea din 2015, va avea loc în data de 21 octombrie 2017, orele 15.00–19.00, la Centrul Cultural Candiani din Mestre–Veneţia, sub coordonarea poetei, artistei şi fotografei Maria Grazia Galatà, a poetului arhitect Giovanni Asmundo și a colectivului Cantiere Peripli, cu patronajul Institutului Român de Cultură și Cercetare Umanistică de la Veneția.

La eveniment vor participa 15 poeţi afirmaţi din Italia, din Europa şi din Orientul Mijlociu, care vor citi propriile creaţii în versuri: Azam Bahrami (Iran), Yves Bergeret (Francia), Francesca Brandes (Italia), Arben Dedja (Albania), Valter Esposito (Italia), Salah Mahameed (Palestina), Enrico Marià (Italia), Daniel D. Marin (Romania), Daìta Martinez (Italia), Esmail Mohades (Iran), Toni Piccini (Italia), Laura Pierdicchi (Italia), Anila Resuli (Albania), Brixhilda Shqalsi (Italia), Davide Trame (Italia).

Publicul va avea ocazia să asculte versurile atât în limba originală, cât și în traducere poetică. Lecturile vor fi punctate de intermezzo-uri musicale deAlessandro Forlin şi de proiecţii video de Giorgio Maria Cornelio, Lucamatteo Rossi, Margherita Manzon, Giovanni Vendrame şi Mattia Gobbi (Italia). Vocile autorilor vor aduce în prim plan povestiri singulare și universale despre teme de interes actual: migrație, literatura de frontieră, mărturii poetice privind drepturile omului și statutul femeilor în societatea actuală.

Reprezentantul României la festivalul „Congiunzioni”, Daniel D. Marin, este un poet român originar din Călărași, stabilit din 2012 în Sardinia, în orașul Sassari. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România. A publicat poezii în majoritatea revistelor literare importante din ţară și a realizat rubrici, interviuri și anchete literare pentru „Luceafărul”, „Cuvântul”, „Viața Românească”, „Suplimentul de cultură” etc. În 2003 a câştigat premiul pentru poezie al festivalului național Duiliu Zamfirescu, pentru volumul „Oră de vârf”, în 2010 premiul Marin Mincu, pentru volumul „L-am luat deoparte și i-am spus”, iar în 2015 Premiul Național George Coșbuc, pentru volumul „Poeme cu ochelari”.  În afară de volumele amintite, a mai publicat „Așa cum a fost”, Vinea, 2008 și „Poezia antiutopică. O antologie a douămiismului poetic românesc” (coord.), Paralela 45, 2010. Daniel D. Marin este un promotor activ al poeţilor români în Italia, organizând şi participând frecvent la lecturi publice şi la evenimente literare menite să popularizeze poezia românească în peninsulă.

Poeziile sale au fost traduse în limba italiană de Anita Bernacchia şi Serafina Pastore.

Intrarea este liberă. Pentru informaţii suplimentare accesaţi: http://congiunzionifestival.altervista.org/.

Organizatori: Festival “Congiunzioni”, Cantiere Peripli, cu patronajulInstitutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia.

Tel. +39 0415242309

E-mail: istiorga@tin.it