DANEMARCA. Au început înscrierile la Festivalul Internațional de Scurtmetraje de la Odense

Festivalul de Film Festival Internațional de la Odense, care se va defășura în perioada 30 august-5 septembrie 2021, este deschis pentru înscrieri de scurtmetraje. Sunt acceptate filme de 30 minute, a căror producție s-a terminat în 2020 sau 2021. Secțiunile Festivalului sunt: Competiție Internațională, Animație, Documentar și Filme daneze. Institutul Cultural Român de la Stockholm este partener al Festivalului.

Filmele trimise pentru înscriere sunt vizionate de un juriu de preselecție, apoi de un al doilea juriu care va face selecția finală pentru festival. Festivalul va fi difuzat și online pe platforma de streaming OFFstream. Mai multe informații despre condițiile de înscriere aici: https://bit.ly/3qMmwNA. Termen limită pentru înscrieri: 1 aprilie 2021. 

Înființat în anul 1975, Festivalul Internațional de Film de la Odense este cel mai vechi și mai cunoscut festival de scurtmetraj din Danemarca și unul dintre cele mai importante festivaluri de film din spațiul scandinav, având la ediția din 2019 un public de 35000 de spectatori.