Dan Puric – one man show şi conferinţă „Suflet Românesc“, la Chișinău


Dan Puric va fi prezent, la sfârșitul lunii martie, la Chișinău, în cadrul unui proiect derulat de Institutul Cultural Român. Pe 27 martie 2014, de la ora 19.30, cunoscutul actor, regizor şi eseist va prezenta, la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu“, spectacolul Suflet Românesc, iar pe 28 martie, de la ora 18.00, va susține, în același spațiu, conferința omonimă. Evenimentele au loc cu prilejul aniversării a 96 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.

Revolta, umorul și speranţa se împletesc în opera maestrului Dan Puric, într-o metaforă care își propune să ridice omul românesc din precaritatea acestei lumi către o perspectivă mistică asupra istoriei. Prin pantomimă, Dan Puric spune povestea ieşirii din comunism a poporului român și a încercării lui, uneori istovitoare, de adecvare la sistemul occidental.

„Dedic acest spectacol poporului român, frumuseţii lui interioare necorupte, care într-o zi îl va ajuta sa se refacă. Iubind aceasta frumuseţe va avea puterea ca odată plecat in lume sa-i tămăduiască şi pe alţii.“ – Dan Puric

Conferința „Suflet Românesc“ continuă seria evenimentelor pe care maestrul Dan Puric le prezintă la Teatrul Național „Mihai Eminescu“, în organizarea Institutul Cultural Român și a Fundaţiei ART PRODUCTION. După conferința de pe 28 martie va avea loc lansarea cărții Suflet Românesc de Dan Puric și a DVD-Box-ului „Conferințele Dan Puric la Ateneul Român” – ediție specială.


afis