Dan Puric în turneu la Edmonton, Toronto şi Montréal cu spectacolul „Suflet românesc“

Dan Puric in turneu la Edmonton, Toronto si Montreal cu spectacolul Suflet romanesc
Dan Puric va susţine, în perioada 12-20 septembrie 2015, un turneu cu spectacolul Suflet românesc, în cadrul Stagiunii Teatrului Românesc în Canada. Organizat de Institutul Cultural Român, prin Direcția Românii din Afara Granițelor și Limba Română, în parteneriat cu Asociaţia ROCADE din Montréal şi The Canadian Romanian Society of Alberta din Edmonton, turneul cuprinde reprezentații la Edmonton (12 septembrie, ora 19, Citadel Theatre) Toronto (18 septembrie, ora 20, Sala Kobayashi a Centrului Cultural Canadiano-Japonez) şi Montréal (20 septembrie, ora 18, sala Pavillon de l`Entrepôt).

Povestea spectacolului începe cu perioada dictaturii comuniste, în care viața cotidiană era plină de neajunsuri. După Revoluția din 1989, a început un adevărat exod în toată lumea, dar, mai ales, spre vestul Europei, în căutarea unui loc de munca și a unei vieți mai bune. Pentru unii, această plecare a însemnat și primul drum cu avionul. A fost drumul speranțelor. Tablourile descriu, pe rând, viața emigranților români în Italia, Spania, Franța, Germania, SUA, Canada. Toate ipostazele sunt simbolice și ilustrează drumul a peste un milion de români care și-au cautat norocul în lume.

Cu această ocazie sunt marcați cinci ani de la lansarea Stagiunii Teatrului Românesc în Canada, proiect în cadrul căruia au fost prezentate, în aproape 100 de reprezentații, spectacole ale celor mai prestigioase teatre din România: Teatrul Naţional Bucureşti, Teatrul BULANDRA, Teatrul METROPOLIS, Teatrul NOTTARA, Teatrul Evreiesc de Stat din Bucureşti, Teatrul „Constantin Tănase” din Bucureşti şi Teatrul „George Ciprian” din Buzău.

Comunitatea românească din oraşele Edmonton, Calgary, Montréal, Québec, Ottawa şi Toronto se ridică după estimările „Statistique Canada” la peste 350.000 de persoane.

Parteneri media: Romanian Global News – agenţia de presă a românilor de pretutindeni, ziarul Pagini Româneşti, emisiunea de radio « ORA ROMÂNESCÀ” difuzată de postul CFMB, postul de televiziune „ESCUtv” difuzat pe canalele oficiale canadiene, televiziunea on-line LTVro din Montreal, Faptu`Divers – ziar românesc din Toronto, Agenda românească – ziar românesc din Kitchener.

Informaţii suplimentare: info@associationrocade.ca, www.associationrocade.ca