Cursuri de vară organizate de Institutul Cultural Român

Străinii care vor să dedice limbii, culturii şi civilizaţiei româneşti trei săptămâni din vara care vine se pot înscrie la cursurile organizate de Institutul Cultural Român în perioada 13 iulie - 1 august 2008 la Braşov.
Programul, organizat în parteneriat cu Facultatea de Litere a Universităţii „Transilvania" din Braşov, Muzeul „Casa Mureşenilor", Grupul de Iniţiativă Locală „Corona" şi Opera din Braşov cuprinde cursuri intensive de limba română (de nivel introductiv, mediu sau avansat), cursuri de cultură şi civilizaţie românească (pe teme de istorie locală, literatură, tradiţii transilvane, cinematografie, politică, jurnalism) şi ateliere de creaţie (scriere creativă, dans de societate secolul al XIX-lea, modelaj în lut, costume de epocă). Cursurile şi atelierele vor fi completate de un program de documentare culturală, constând în proiecţii de filme româneşti urmate de întâlniri cu regizori şi producători, excursii (Vechea Cetate a Braşovului, cetăţile fortificate săseşti, Sinaia, ş.a.), seri de muzică tradiţională şi dansuri.

Taxa de participare
la cursuri este de 960 EUR şi acoperă cheltuielile legate de studii şi de activităţile incluse în program. Cazarea este acoperită de Institutul Cultural Român. Studenţii pot beneficia de 4 burse integrale (care acoperă taxa de participare) sau 4 burse parţiale (care acoperă între 25% şi 50% din taxa de participare).
Data limită pentru înscrierea la cursuri este 1 iulie 2008.
Pentru solicitarea unei burse totale sau parţiale, data limită este 20 iunie 2008.

Detalii şi condiţii suplimentare
la http://www.icr.ro/cursuri_brasov

Contact media

Serviciul de presă al ICR, 
tel. 031 7100 625, email : biroul.presa @ icr.ro