Cursuri de limba română pentru copii și adulți la ICR Praga

La fel ca în fiecare an, începutul lunii octombrie 2013 aduce și reluarea cursurilor de la Institutul Cultural Român din Praga.Cursurile de limba română pentru cehi, conduse de Conf. Univ. Dr. Jiří Felix, se vor desfășura în fiecare luni, începând cu orele 17:30.
Cursurile de limba cehă pentru români, conduse de Mgr. Jarmila Horakova, se vor desfășura în fiecare marți, începând cu orele 18:00.
Cursurile se deschid pentru minimum 5 persoane înscrise per modul.
Înscrierile se fac la sediul ICR Praga în prima zi de curs.
Pentru detalii suplimentare vă rugăm să consultați site-ul ICR Praga.

Limba română pentru cehi
Institutul Cultural Român din Praga organizează, începând din 7 octombrie 2013, cursuri gratuite de limba română pentru începători și avansați la sediul din strada Ruzova.
Cursurile pentru începători încep la ora 17.30.
Cursurile pentru avansați încep la ora 18.45.

Pentru familiarizarea cu limba română:
http://www.dprp.gov.ro/elearning/

Cursul de conversație, coordonat de Conf. Univ. Dr. Jiří Felix, are loc la sediul ICR din Praga, o dată pe lună, a doua miercuri din lună, de la ora 18.45.Institutul Cultural Român din Praga
Růžová 1416/17, Nové Město, 110 00 Praha 1
Tel: 00420 222 522 096

MOGÂLDEAŢĂ – cursuri cu predare în limba română pentru preşcolari
ICR Praga anunţă începerea cursurilor cu predare în limba română pentru copii preşcolari în anul şcolar octombrie 2013 – iunie 2014 (pe durata a 3 cicluri!)
Primul ciclu se va desfăşura în perioada 7 octombrie - 16 decembrie 2013 în fiecare zi de luni, între orele 16:30 - 18:00 la sediul ICR, str. Růžová 17, Praga 1. O nouă serie a acestor cursuri va fi deschisă din ianuarie 2014.
Proiectul se constituie ca urmare a colaborării dintre Institutului Cultural Român din Praga şi conducerea Asociaţiei Românilor din Republica Cehă, în dorinţa de a ajuta membrii comunității prin educația în limba română oferită copiilor lor sau a celor care provin din familii mixte.
Copiii crescuți în Cehia au o legătură mult mai strânsă cu cultura cehă, prin intermediul grădiniței, prietenilor și televiziunii. Cursurile de limba română pentru preșcolari încearcă să familiarizeze copiii cu limba, cultura și civilizația română, prezentând un bogat program educativ și cultural. Copii au contact cu poveștile, cântecele și jocurile tipice din grădinițele românești, creându-se astfel bagajul cultural necesar unui copil român, similar cu cel al copiilor din țară.
Al doilea ciclu se va desfăşura în perioada 3 februarie – 14 aprilie 2014 în fiecare zi de luni, între orele 16:30 - 18:00, la sediul ICR, str. Růžová 17, Praga 1